Εργατικό Κέντρο Αγρινίου : Όλοι στην πικετοφορία το Σάββατο 21 Μάη

Δημοσιεύτηκε στις

Τα Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. και των ταξικών σωματείων καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να δώσουν μαζικό αγωνιστικό παρών το Σάββατο 21 ΜΑΗ και ώρα 11:00 π.μ.στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο νέο αντεργατικό αντιλαϊκό νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη βουλή για συζήτηση και ψήφιση μέσα στο Σαββατοκύριακο .

Με το νέο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει νέους έμμεσους φόρους στην συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού που στενάζει. Ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση των κόκκινων δανείων , φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και τον «κόφτη» σε δαπάνες για μισθούς και συντάξεις θα περιλαμβάνει το νέο έκτρωμα.

Συνάδελφοι, πριν περάσει μια εβδομάδα από την ψήφιση του νομοσχεδίου λαιμητόμο για ασφαλιστικό – φορολογικό που βάζει ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, τους πανηγυρισμούς μετά το γιούρογκρουπ ότι είμαστε σε καλό δρόμο, η κυβέρνηση φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο με το πρόσχημα να κλείσει η αξιολόγηση στο γιούρογκρουπ στις 24 Μάη .

Η επίθεση δεν σταμάτησε ούτε στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό ούτε θα σταματήσει με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, έπεται συνέχεια. Έχουν σειρά τα εργασιακά, ο συνδικαλιστικός νόμος κ.λ.π.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να μη δεχτούν τη νέα εξαθλίωση. Να μην εγκλωβιστούν ξανά στα όμορφα λόγια τα μεγάλα, τις ψεύτικες ελπίδες και τις κάλπικες υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι τα δύσκολα τα περάσαμε .

Αξιοποιώντας την εμπειρία μας δεν έχουμε άλλη επιλογή εκτός από την οργάνωση του καθημερινού αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο , σε κάθε τόπο κατοικίας .

Συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία με μαχητικότητα , ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα να δώσουμε προοπτική στην πάλη μας.

Με ψηλά το κεφάλι , με ταξική ενότητα , με το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τις βάσεις για την ανατροπή της βάρβαρης αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής που από κοινού σχεδιάζουν και εφαρμόζουν το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – Ε.Ε.- κόμματα ευρωμονόδρομου – Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.- κεφάλαιο.

Για να επιβάλουμε το δίκιο μας , να χαράξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης και ευημερίας χωρίς μνημόνια και αφεντικά με σύνθημά μας ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ προχωράμε .

ΟΛΟΙ στην πικετοφορία το Σάββατο 21 Μάη ώρα 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία.

 

ΤΑ Δ.Σ.

Περισσότερα

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Πάρτε πίσω την απόλυση! Κινητοποίηση 26/09 στις 10πμ για απόλυση εργαζομένου επειδή συμμετείχε στην 24ωρη απεργία

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Παραδόθηκε η πρώτη δόση της υλικής βοήθειας προς τους πληγέντες της Θεσσαλίας.

Συνεχίζουμε! Μεγάλη ποσότητα υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από τους εργαζόμενους και το λαό της Εύβοιας...