Εργατικό Κέντρο Αγρινίου : Καταγγελία για την απαλλαγήτων βιομηχάνων από τον Ε.Φ.Κ. στο φυσικό αέριο

0

Το Ε.Κ.Α. καταγγέλλει σ’ όλους τους εργαζόμενους την αιφνιδιαστική τροπολογία προχτές στη Βουλή , η οποία απαλλάσσει τους βιομηχάνους από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο φυσικό αέριο.

Τη στιγμή που όλο και περισσότερα φορολογικά βάρη φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων , η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο , συνεχίζοντας και εντείνοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων .

Υπέρ της προκλητικής αυτής τροπολογίας ψήφισαν η Ν. Δημοκρατία και το «ΠΟΤΑΜΙ» , ενώ «παρών» υποκριτικά ψήφισαν Χ.Α., ΠΑΣΟΚ, Ένωση Κεντρώων .

Η εργατική τάξη και όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα θετικό να περιμένουν από τη σημερινή κυβέρνηση, το αντίθετο , καθημερινά δρομολογούν νέα αντιλαϊκά μέτρα στη βάση των αποφάσεων και κατευθύνσεων Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ. – Ε.Κ.Τ. και μονοπωλίων.

Η 48ωρη απεργία που αναμένεται με την κατάθεση του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και των αντεργατικών μέτρων , η απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς , πρέπει να δώσουν αποφασιστική απάντηση για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ .

Με την ταξική αγωνιστική δράση και τον αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε φραγμό σ’ αυτά τα μέτρα.

ΤΟ Δ.Σ.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.