Εργατικό Κέντρο Αγρινίου : Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις ανοίγει το δρόμο για την αύξηση των ορίων των ομαδικών απολύσεων

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων στα «ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΙΚΔΑΣ», μετά από προσφυγή της εργοδοσίας και την αποστολή ερωτημάτων από το Συμβούλιο της Επικρατείας , ανοίγει το δρόμο για την αύξηση των ορίων των ομαδικών απολύσεων και την πλήρη απελευθέρωσή τους.

Είναι απόφαση προσανατολισμένη στις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των πολυεθνικών ομίλων , με βάση την αρχή της ανεμπόδιστης δράσης του κεφαλαίου, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να διασφαλίζεται η κερδοφορία του.

Η υπουργός εργασίας δεσμεύτηκε ότι η ελληνική νομοθεσία θα συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή και δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Η απόφαση αυτή στην ουσία ανοίγει το δρόμο στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ , όπως και οι προκάτοχοί της, για τις ομαδικές απολύσεις και στη συνέχεια για τον κατώτερο μισθό , την κατάργηση των επιδομάτων, το δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση και γενικότερα για τα εργασιακά.

Αποδεικνύει ακόμα τον αντεργατικό χαρακτήρα της Ε.Ε. , αλλά και το ρόλο της Γ.Σ.Ε.Ε , η οποία από τη μια καταδικάζει υποκριτικά τέτοιες αποφάσεις και από την άλλη υπερασπίζεται το «Ευρωπαϊκό κεκτημένο» που οδηγεί ακριβώς σε όλο και πιο αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα .

Καλούμε τους εργαζόμενους στον αγώνα ενάντια στην απελευθέρωση των απολύσεων, απαιτώντας την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας , κάλυψη των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις , κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

ΤΟ Δ.Σ.

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...