Εργατικό Κέντρο Άρτας : Λειτουργία Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας με την έναρξη της σχολικής χρόνιας εύχεται σε όλους τους μαθητές και τους γονείς τους, στους εκπαιδευτικούς, καλή και αγωνιστική σχολική χρόνια, καλή δύναμη στον αγώνα για μόρφωση και πρόοδο των παιδιών μας που είναι εφόδιο στη ζωή, στοιχείο που ολοκληρώνει την προσωπικότητα του νέου ανθρώπου.

Η νέα χρονιά με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων ξεκινά με σοβαρά προβλήματα για τα σχολεία, με κενά σε εκπαιδευτικούς, με άδεια ταμεία στις σχολικές επιτροπές και με τους γονείς να δίνουν τα όποια χρήματα τους έχουν απομείνει, από τη φοροληστεία, τα χαράτσια και την απληρωσία, για να καλύψουν τα κενά στη γνώση των παιδιών τους που έπρεπε να προσφέρει η κατά τα άλλα ”δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση”.

Ένα ακόμη πρόβλημα λοιπόν συνεχίζει να παραμένει στο μακρύ κατάλογο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εργατική λαϊκή οικογένεια όπως, μειώσεις μισθών – συντάξεων, φοροεπιδρομή, περικοπές στους τομείς Υγείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού, φτώχεια, διακοπές στην ηλεκτροδότηση στο νερό, ανεργία.

Η περσινή λειτουργία του  Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Άρτας βρήκε ανταπόκριση τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς. Φέτος επιδιώκουμε να αναβαθμίσουμε ουσιαστικά τη λειτουργία του και καλούμε όλους τους φορείς (τα σωματεία, εκπολιτιστικούς συλλόγους, αγροτικούς συλλόγους), καθώς και τους εκπαιδευτικούς, να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτή την πρωτοβουλία του εργατικού Κέντρου Άρτας. Επιδίωξή μας είναι να δώσουμε μια μικρή αλλά σημαντική ανάσα στα παιδιά των οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες που κάθε χρόνο αυξάνονται.

Καλούμε τα παιδιά των ανέργων, των εργατοϋπαλλήλων, των μικρομεσαίων αγροτών και αυτοαπασχολουμένων να γραφτούν στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από καθηγητές, δασκάλους, γονείς, μαθητές από 12 Σεπτέμβρη έως και 20 Οκτώβρη στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Άρτας. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε και στο τηλέφωνο 2681028023 ή 6978134861

Ταυτόχρονα μπροστά στην έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς το Εργατικό Κέντρο Άρτας απαιτεί:

  • ·        Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία με σύγχρονες υποδομές και οικονομική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, την οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή εργασία, την κατάργηση της κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.

 

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, ο Αγώνας ο μοναδικός δρόμος για να βαδίσουμε μπροστά.

 

                                                                                Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...