Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες εκφράζουν την αλληλεγγύη και την στήριξή τους στη Κούβα

Δημοσιεύτηκε στις

Από το 1959 οι ΗΠΑ δεν έχουν παραιτηθεί από τα ανατρεπτικά τους σχέδια ενάντια στην Κούβα.

Οι ΗΠΑ έχουν διατηρήσει για δεκαετίες μια πολιτική ενάντια στην Κούβα αυστηρών οικονομικών, χρηματοπιστωτικών και εμπορικών κυρώσεων, οργάνωσης τρομοκρατικών πράξεων και σαμποτάζ με στόχο την υπονόμευση και την ανατροπή της κουβανικής κυβέρνησης.

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούν τόσο μεθόδους παραδοσιακές όσο και άλλες πιο εξελιγμένες. Οι αμερικάνικες υπηρεσίες, χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ θεωρεί ότι τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένα σημαντικό διπλωματικό εργαλείο. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αξιοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενάντια στην Κούβα ως μέρος ενός σχεδίου που έχουν ονομάσει “μαλακά πραξικοπήματα”, για να ανατρέπουν κυβερνήσεις, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν στη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων ή πριν αυτές χρησιμοποιηθούν.

Πριν δυο χρόνια σχεδίασαν τη δημιουργία του “ZunZuneo”, ένα είδος “κουβανικού Twitter”, με αντισοσιαλιστική προπαγάνδα και με την μαζική αποστολή μηνυμάτων με στόχο την κατασκευή ψευδών ιστοριών. Το ZunZuneo είναι μόνο μία σελίδα στην πάνω από 50 χρόνια ιστορία των επεμβάσεων της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να εφαρμόσουν στην Κούβα ένα αποσταθεροποιητικό σχήμα ήδη δοκιμασμένο σε χώρες όπως στη Συρία και στην Ουκρανία. Το ΠΑΜΕ, φέτος στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε 70 πόλεις της χώρας μας κατήγγειλε την υπονόμευση της Κούβας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με τη χρήση του Διαδικτύου.

Καλούμε την εργατική τάξη, να δυναμώσει την αλληλεγγύη της στο λαό της Κούβας.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ :

 

ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΡΤΑΣ, ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ , ΖΑΚΥΝΘΟΥ , ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ , ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΛΑΥΡΙΟΥ , ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΝΑΟΥΣΑΣ ,ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ, ΣΑΜΟΥ

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ :

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΤΩΝ &ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ , ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΚΑ-ΕΤΜ),

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...