Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Γ.Ν. Τρικάλων : Κοινός Αγώνας Υγειονομικών και αγροτών ενάντια στην πολιτική που συνθλίβει τα δικαιώματα

Δημοσιεύτηκε στις

Χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη» και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Οι Κινητοποιήσεις των αγροτών στην περιοχή μας αλλά και Πανελλαδικά, δεν είναι ασύνδετες με τους αγώνες που έδωσαν οι υγειονομικοί με το εργατικό ταξικό κίνημα ενάντια στα προαπαιτούμενα του μνημονίου.

Η αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν υγειονομικοί και ασθενείς, μοναδική διέξοδος είναι ο κοινός αγώνας ενάντια στην πολιτική που συνθλίβει τα δικαιώματά μας.

Κοινός και ο αγώνας εργαζομένων, αγροτών, για να σταματήσουμε επιτέλους τη μετατροπή της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης σ’ ένα ολοένα και πιο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα!.

Αυτός ο αγώνας των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Εργαζόμενοι στην Υγεία και μικρομεσαίοι αγρότες βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Βιώνουμε τις ίδιες αγωνίες. Πως θα ζήσουμε τις οικογένειες μας, πως θα ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, πως θα ανταπεξέλθουμε στις συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις.

Οι αγρότες πουλάνε τη σοδειά τους σε εξευτελιστικές τιμές που διαμορφώνει η “ελεύθερη” καπιταλιστική αγορά. Η φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές αυξάνονται. Οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο ουσιαστικά δεν αποζημιώνονται.

Εμείς οι Υγειονομικοί δουλεύουμε με αύξησε των ορίων συνταξιοδότησης, με αύξησε το χρόνο έκθεσης στους επαγγελματικούς κινδύνους, κατάργηση του πενιχρού ανθυγιεινού επιδόματος, που και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν ψαλιδίσει! Και μάλιστα, τη στιγμή που αυξάνονται στον κλάδο οι επαγγελματικές ασθένειες, και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες, δεν έχουν πάρει όλα τα αναγκαία σύγχρονα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, με ταυτόχρονη μείωση του εργάσιμου χρόνου, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η έκθεση στον επαγγελματικό κίνδυνο.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. που έχει ως στόχο, το σταδιακό ξεκλήρισμά τους. Να τους πετάξει εκτός παραγωγής και να συγκεντρώσει τη γη στα χέρια μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Σε εμάς τους εργαζόμενους στην Υγεία, η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι ντόπιες κυβερνήσεις επιβάλλουν εργαζόμενους στην Υγεία με συμβάσεις(μπλοκάκια, επικουρικοί, κοινωφελής εργασία, με μαθητεία, με ιδιωτικά συνεργεία), με τις νέες συμβάσεις Ο.Χρόνου των εργαζομένων στην καθαριότητα και τη σίτιση. Η κατάργηση δικαιωμάτων και κεκτημένων όπως το απεργιακό δικαίωμα, ο κουτσουρεμένος μισθός μας, είναι μέρος της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής για να γίνουμε φθηνότεροι εργαζόμενοι στο Εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας.

Οι επανειλημμένα πολυδιαφημιζόμενες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του υπουργείου Υγείας είναι ένα όνειρο απατηλό, η πραγματικότητα βρίσκεται στην έλλειψη προσωπικού, στην εντατικοποίηση και στην υποχρηματοδότηση που έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Η κατάσταση λοιπόν που βιώνουν στην Υγεία-Πρόνοια και την Πρόληψη, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες καθημερινά, δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί με κυβερνητικές φιέστες «ανάπτυξης», εξιλέωσης αυτής της ανθυγιεινής πολιτικής. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο!

Τα μέτρα που έχουν παρθεί και παίρνονται με την εφαρμογή των Κοινοτικών Οδηγιών, των Μνημονίων και της 3ης αξιολόγησης, είναι στην κατεύθυνση ενίσχυσης και εδραίωσης της εμπορευματοποίησης του Συστήματος Υγείας, της ανταποδοτικότητας των παροχών και της ατομικής ευθύνης των ασθενών, που οδηγούν στη μείωση των κρατικών δαπανών και τη λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις.

Μαζί με τους υγειονομικούς, σε κοινό αγώνα αγρότες, εργαζόμενοι να διεκδικήσουν λύσεις ώστε να έχουν όλοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πλήρεις και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας από τις δημόσιες μονάδες, οι οποίες πρέπει να χρηματοδοτηθούν επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό και να ενισχυθούν με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Περισσότερα

ΕΛΕΠΑ -Παράρτημα Δυτικών Συνοικιών: Δελτίο Τύπου για την έξωση στη Πετρουπολη

Είναι ντροπή! Ούτε 20 μέρες δεν πέρασαν από την προηγούμενη απόπειρα έξωσης της οικογένειας από...

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την άθλια επιχείρηση έξωσης ηλικιωμένης, με σοβαρά προβλήματα υγείας,...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα όπως ανακοίνωσε το Ε.Κ. ΕΥΒΟΙΑΣ και επιβεβαιώθηκε από την ΟΜΕ,...