Επιστολή προς τον Υπουργό Επικρατείας

0
image_pdfimage_print

Προς τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Παντελή Καψή

Κοινοποίηση: ΜΜΕ, Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Τοπικές Γραμματείες

 

Κε υπουργέ,

Εδώ και πολύ καιρό σας έχουμε ζητήσει συνάντηση για ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η κυβέρνηση ουσιαστικά απαγορεύει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις την ενημέρωση των εργαζομένων με τις εφημερίδες και τα διάφορα έντυπα που εκδίδουν. Δηλαδή:

  1. Αποκλείει τη δυνατότητα επικοινωνίας με τα μέλη τους λόγω αυξημένου οικονομικού βάρους.

  2. Ορίζει προϋποθέσεις για σύσταση εκδοτικής εταιρίας με επαγγελματία δημοσιογράφο.

  3. Τα σωματεία που έχουν αρχαιρεσίες με επιστολική ψηφοφορία για την ανάδειξη διοίκησης και αντιπροσώπων σε δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις, όπως τα ναυτεργατικά σωματεία κλπ. με την οικονομική επιβάρυνση που γίνεται τους υπονομεύει την υποχρέωση της εφαρμογής των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

 

Είναι απαράδεκτη η στάση σας με την άρνησή σας να δεχτείτε εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Αλλά που να βρείτε χρόνο όταν για το μόνο που ενδιαφέρεστε είναι πώς θα τσακίσετε τα δικαιώματα, τη ζωή της εργατικής τάξης. Να ΄στε όμως σίγουροι ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα βρει τρόπους για να σταματήσει τέτοιες ενέργειες που βάζουν εμπόδια στην ενημέρωση, στη δράση των εργαζομένων. Θα μας βρείτε μπροστά σας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.