Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου

0

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τη νεολαία να δώσουν μαζικό παρών στην Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου σήμερα Πέμπτη 23 Ιούλη, στις 19:30,  στο πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ  (Αγ. Άννης και Ιερά Οδός).

Πριν από 35 χρόνια, στις 28 Ιούλη του 1980, η εργοδοσία του εργοστασίου της ΕΤΜΑ δίνει εντολή σε έναν από τους οδηγούς της με το λεωφορείο να πέσει πάνω στους νεολαίους της ΚΝΕ που βρίσκονται στην πύλη και μοιράζουν ανακοινώσεις, δολοφονώντας τη νεαρή Σωτηρία.

Η θυσία της Σωτηρίας μας θυμίζει ότι οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης δεν ήρθαν χωρίς σύγκρουση, χωρίς αγώνες, χωρίς δυσκολίες στον ανηφορικό δρόμο της ταξικής πάλης. Ειδικά σήμερα που εντείνεται η επίθεση στην εργατική  τάξη με τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία – μνημόνιο που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους “εταίρους” και έχει  την πλήρη στήριξη των ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ,  ΠΟΤΑΜΙ οφείλουμε να αναδεικνύουμε ότι η καθημερινή, αταλάντευτη, δράση στους χώρους δουλειάς, για την οργάνωση της εργατικής τάξης ενάντια στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος είναι η συνέχεια και η προσφορά για τον αγώνα της Σωτηρίας και των χιλιάδων νεκρών της εργατικής τάξης.

Θυμόμαστε και τιμούμε την θυσία της Σωτηρίας, κλιμακώνουμε τις προσπάθειες μας για την οργάνωση στα συνδικάτα νέων εργαζόμενων. 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.