Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου για την άμεση και ασφαλή λειτουργία των χειρουργείων

Δημοσιεύτηκε στις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Ζ. έχει επανειλημμένως τονίσει και γνωστοποιήσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας. Η αναγκαιότητα για πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου με τον απαραίτητο εξοπλισμό και το ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό γίνεται ακόμα πιο επιτακτική πλησιάζοντας στη θερινή περίοδο, που πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα με αποκορύφωμα την Γενική Απεργία στη Ζάκυνθο στις 15/3 και το τεράστιο συλλαλητήριο, ανάγκασαν και υπουργούς της κυβέρνησης να ασχοληθούν με τα σοβαρά λαϊκά προβλήματα που ταλανίζουν το νησί.

Στην συνάντηση που είχαμε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Πολάκης μας διαβεβαίωσε για την άμεση και ασφαλή επαναλειτουργία των χειρουργείων, την κάλυψη των κενών θέσεων του νοσοκομείου τόσο σε ιατρικό όσο και σε διοικητικό προσωπικό, για ενίσχυση του ΕΚΑΒ κ.ά.

Όπως αποδεικνύεται όμως, για μια ακόμη φορά στα παχιά τα λόγια είναι πρώτοι, στην πράξη όμως εφαρμόζουν την πιο άθλια αντιλαική πολιτική όπως και οι προηγούμενοί τους, με σκοπό την διάλυση των δημοσίων δομών, όπως το νοσοκομείο μας, και ενισχύουν με κάθε τρόπο το ιδιωτικό κεφάλαιο που και στη Ζάκυνθο κάνει την εμφάνισή του στο χώρο της υγείας.

Σε αυτή την κατεύθυνση τονίζουμε ότι στηρίζουμε τον αγώνα των γιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου για την άμεση και ασφαλή λειτουργία των χειρουργείων και καλούμε όλους στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Απρίλη 7:30 το βράδυ στη πρώην Νομαρχία τόσο για το ζήτημα της ασφαλούς λειτουργίας των χειρουργείων όσο και ενάντια στα νέα μέτρα.

Καλούμε τέλος την κυβέρνηση να εκδόσει επιτέλους το πόρισμα του θανάτου της Ελένης Αρβανιτάκη.

Διεκδικούμε δημόσιο νοσοκομείο που να καλύπτει τις ανάγκες μας.

Από τη Διοίκηση

Περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

To ΠΑΜΕ στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των συνδικάτων στη ΔΕΘ, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου...

Εκδήλωση σωματείων της Θεσσαλονίκης για τον εργάσιμο χρόνο ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Εκδήλωση πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα σωματεία της Θεσσαλονίκης για τις εξελίξεις στον εργάσιμο χρόνο με...

Καταγγελία για το χτύπημα με ΜΑΤ δασκάλων, γονέων και μαθητών

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση...