Τρίτη, Σεπτέμβριος 25

Δελτίο Τύπου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

Στοπ στο Έγκλημα στην Ουκρανία

 

 

Η ΠΣΟ εκφράζει την αγανάκτηση της για τα εγκλήματα και τις βαρβαρότητες των νεοφασιστών στην Ουκρανία.

Η δολοφονία των σαράντα έξι ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί στο κτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό φέρνει στη μνήμη μας τις θηριωδίες των μεθόδων του Χίτλερ.

Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για τα εγκλήματα στην Ουκρανία φέρουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση που υποστηρίζουν και βοηθούν την κυβέρνηση των νεο-φασιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Η παρουσία της CIA, του FBI και των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία έχουν ως στόχο να στηρίξουν την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας και τη φασιστική ομάδα «Δεξιός Τομέας».

Αυτά τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι οι ιμπεριαλιστές και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υποκριτές όταν ισχυρίζονται ότι ενδιαφέρονται για «τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού της Ουκρανίας». Λένε ψέματα. Το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι να λεηλατήσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ουκρανίας, να κερδίσουν  νέες ζώνες επιρροής, να αποκτήσουν μερικές νέες γεωστρατηγικές θέσεις ανάμεσα στους ενδο-καπιταλιστικούς ανταγωνισμούς στους δρόμους της ενέργειας.

Η ΠΣΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της σε όλο το λαό της Ουκρανίας. 

Η Ουκρανία είναι μία πολύ πλούσια χώρα. Όλος ο λαός της Ουκρανίας θα μπορούσε να έχει μια καλύτερη ζωή, όπως είχε για χρόνια στην περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης. Αλλά οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ΗΠΑ – ΕΕ και της Ρωσίας δεν το επιτρέπουν.

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, η οποία αριθμεί 90 εκατομμύρια μέλη σε 120 χώρες στον κόσμο, απαιτεί από την ουκρανική κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τα δολοφονικά της σχέδια, να σεβαστεί την απαίτηση για αυτονομία και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού της νοτιοανατολικής πλευράς και να καταδικάσει τους εγκληματίες που έβαλαν φωτιά στις ζωές 46 ανθρώπων στο κτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό.

 

Η Γραμματεία της ΠΣΟ

Αθήνα, 6 Μαΐου 2014

Comments are closed.