Δήλωση του Σταμούλη Βασίλη, προέδρου της απερχόμενης Διοίκησης της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών για τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε σύλληψη του μεγαλοεπενδυτή της ΕΝΚΛΩ για κακουργηματική απάτη

Δημοσιεύτηκε στις

Δήλωση του Σταμούλη Βασίλη, προέδρου της απερχόμενης Διοίκησης της ΟΕΚΙΔΕ, για τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε σύλληψη του μεγαλοεπενδυτή της ΕΝΚΛΩ για κακουργηματική απάτη.

Το πρόσφατο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας ομόφωνα κατήγγειλε το άθλιο παζάρι με πολλαπλές στοχεύσεις που παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων – ανέργων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας.

Με βάση και αυτές τις εξελίξεις αποδεικνύεται περίτρανα ποιοι είναι οι νέοι «εθνικοί ευεργέτες» όπως τους παρουσιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι τοπικοί «άρχοντες» και ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός προκειμένου να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους με το χιλιοειπωμένο παραμύθι ότι είναι προς όφελος τους αν στοιχηθούν πίσω από το ένα ή το άλλο επενδυτικό σχέδιο ή funds, αν υποτάξουν τις δικές τους ανάγκες στα συμφέροντα των αρπαχτικών που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουμε.

Επιδίωξη τους είναι να συγκαλύψουν τις πραγματικές αιτίες για το κλείσιμο των εργοστασίων, να αθωώσουν την πρώην εργοδοσία, να χάσουν οι εργαζόμενοι δεδουλευμένα και αποζημιώσεις και τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Να αρπάξουν την περιουσία, τα εργοστάσια της ΕΝΚΛΩ που χτίστηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών για δεκαετίες ολόκληρες.

Η «δίκαιη» ανάπτυξη τους λεηλατεί την ίδια τη ζωή μας. Οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουμε με οργάνωση και συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...