Δήλωση του Σταμούλη Βασίλη, προέδρου της απερχόμενης Διοίκησης της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών για τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε σύλληψη του μεγαλοεπενδυτή της ΕΝΚΛΩ για κακουργηματική απάτη

Δημοσιεύτηκε στις

Δήλωση του Σταμούλη Βασίλη, προέδρου της απερχόμενης Διοίκησης της ΟΕΚΙΔΕ, για τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε σύλληψη του μεγαλοεπενδυτή της ΕΝΚΛΩ για κακουργηματική απάτη.

Το πρόσφατο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας ομόφωνα κατήγγειλε το άθλιο παζάρι με πολλαπλές στοχεύσεις που παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων – ανέργων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας.

Με βάση και αυτές τις εξελίξεις αποδεικνύεται περίτρανα ποιοι είναι οι νέοι «εθνικοί ευεργέτες» όπως τους παρουσιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι τοπικοί «άρχοντες» και ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός προκειμένου να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους με το χιλιοειπωμένο παραμύθι ότι είναι προς όφελος τους αν στοιχηθούν πίσω από το ένα ή το άλλο επενδυτικό σχέδιο ή funds, αν υποτάξουν τις δικές τους ανάγκες στα συμφέροντα των αρπαχτικών που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουμε.

Επιδίωξη τους είναι να συγκαλύψουν τις πραγματικές αιτίες για το κλείσιμο των εργοστασίων, να αθωώσουν την πρώην εργοδοσία, να χάσουν οι εργαζόμενοι δεδουλευμένα και αποζημιώσεις και τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Να αρπάξουν την περιουσία, τα εργοστάσια της ΕΝΚΛΩ που χτίστηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών για δεκαετίες ολόκληρες.

Η «δίκαιη» ανάπτυξη τους λεηλατεί την ίδια τη ζωή μας. Οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουμε με οργάνωση και συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Περισσότερα

Κάλεσμα Ομοσπονδιών και Συνδικάτων Αττικής για Συλλαλητήριο 17 Δεκέμβρη στις 12.30 μμ στο Σύνταγμα

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,...

Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης :Καταγγελία για απόλυση συναδέλφου στην Θεσσαλονίκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης καταγγέλλει και καταδικάζει την προκλητική και εκδικητική...

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών του σωματείου ΠΕΠΡΝ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των ναυτεργατών του σωματείου...