Για Το Εργοδοτικό Έγκλημα Σε Διυλιστήρια Της Τουρκίας

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα στα Διυλιστήρια TURPAS, στη Σμύρνη της Τουρκίας που οδήγησαν στο θάνατο 4 εργάτες.

Στις 11 Οκτώβρη, στην πρώην δημόσια εταιρία TURPAS, έγινε έκρηξη σε μια από τις δεξαμενές με αποτέλεσμα τον θάνατο 4 εργαζομένων και τον σοβαρό τραυματισμό ακόμη 2. Το νέο αυτό εργοδοτικό έγκλημα έρχεται ως συνέχεια πολλών ακόμη στην ίδια εταιρία. Συγκεκριμένα στις 7 Δεκεμβρίου 2009, δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σε έκρηξη του διυλιστηρίου που προκλήθηκε από την παγίδευση αερίων. Στις 13 Οκτωβρίου 2014, ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του όταν δούλευε στον εναλλακτή θερμότητας. Το 2015, ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του ελέγχοντας τους ανεμιστήρες ψύξης κατά τη νυχτερινή βάρδια στο διυλιστήριο İzmir Tüpraş. Στις 15 Μαΐου 2017, 3 ακόμη εργαζόμενοι τραυματίστηκαν κατά τον έλεγχο του προϊόντος στην επεξεργασία χημικών ουσιών.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων της Τουρκίας είχαν εδώ και καιρό καταγγείλει τις συνθήκες εντατικοποίησης που είχαν επιβληθεί στο συγκεκριμένο εργοστάσιο ως «προσκλητήριο θανάτου», που οδηγούν σε δολοφονίες εργατών. Ενώ, οι 4 εργάτες που έχασαν την ζωή τους στις 11 Οκτώβρη, εργαζόντουσαν ως εργολαβικοί.

Και στην Ελλάδα βιώνουμε το φονικό κυνήγι του κέρδους. Πάνω από 20 είναι οι νεκροί-δολοφονημένοι εργαζόμενοι τους τελευταίους 6 μήνες. Αυτό μάλιστα, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση της Ελλάδας μιλά για επιστροφή στην «κανονικότητα» και «δίκαιη ανάπτυξη».

Και στην Ελλάδα και στην Τουρκία, τα κέρδη και η «ανάπτυξη» των αφεντικών, στηρίζονται στην εκμετάλλευση, μέχρι θανάτου, των εργατών.

Όχι Άλλο Αίμα Εργατών Για Τα Κέρδη Του Κεφαλαίου!

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του ταξικού κινήματος της Ελλάδας στις οικογένειες, τους συναδέλφους και τα Συνδικάτα των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους στο διυλιστήριο TURPAS.

Εκφράζουμε την ταξική μας Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Τουρκίας, στα συνδικάτα μέλη της ΠΣΟ, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των εργατών της Τουρκίας.

Απαιτούμε την άμεση τιμωρία των υπευθύνων

Περισσότερα

Σταματήστε το Έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού Λαού

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον...

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, των ΗΠΑ(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε διαδικτυακά με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, AMAZON LABOR UNION,...

Αλληλεγγύη στη Νέα Μεγάλη Απεργία των Εργατών της Γαλλίας στις 31 Γενάρη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Γαλλίας που κλιμακώνουν τον αγώνα...