Για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

0

Αθήνα 13/12/2013

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα την εργατική τάξη της χώρας, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά με πρωτοβουλίες να απαιτήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που μονιμοποιεί τα χαράτσια στη λαϊκή κατοικία, σε οικόπεδα, αγροτικές εκτάσεις, λαϊκών οικογενειών.

Με μειωμένους συντελεστές και ελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο, την μεγάλη ακίνητη περιουσία, με την μείωση της φορολογίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων (για να πληρώνει λιγότερο φόρο αυτός που αγοράζει την ακίνητη περιουσία των μικροϊδιοκτητών που εξαναγκάζονται να την πουλήσουν), η  γη θα συγκεντρωθεί πιο γρήγορα στα χέρια των καπιταλιστών που θα την αρπάζουν πρώτα – πρώτα απ’ τη φτωχή αγροτιά.

Ο αγώνας για την κατάργηση των χαρατσιών στη λαϊκή κατοικία, οικόπεδα και αγροτικές εκτάσεις, για την κατάργηση των φοροαπαλλαγών του κεφαλαίου προβάλλει την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στην φορολογία που μπορεί να πραγματοποιηθούν στα πλαίσια μιας άλλης πολιτικής με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Δίνουμε απάντηση με οργάνωση, αγώνα αντεπίθεσης ως την τελική νίκη του λαού. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.