Για την 24ωρη απεργία στην Coca Cola

0

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους της πολυεθνικής CocaCola που δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις τις οποίες εδώ και αρκετό διάστημα πραγματοποιούν, μαζικά, αποφασιστικά συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία σήμερα, δίνοντας απάντηση στα σχέδια του επιχειρηματικού ομίλου, δείχνοντας τη δύναμη που μπορεί να έχει η εργατική τάξη.

Σχέδια που αφήνουν άνεργους πολλούς εργαζόμενους, μεταφέροντας την παραγωγική διαδικασία σε άλλες χώρες, με στόχο την αύξηση των κερδών της. Είναι σημαντική η απεργία αυτή γιατί έχει να κάνει με μια πολυεθνική εταιρία όπου βασιλεύει η τρομοκρατία, ο φόβος και η προσπάθεια της να χτυπήσει τα συνδικάτα, τη συλλογική πάλη και να επιβάλει στους εργαζόμενους τις ατομικές συμβάσεις.

Είναι σημαντική παρακαταθήκη για να δυναμώνει η συσπείρωση, η ταξική ενότητα των εργαζομένων, η κοινή προσπάθεια και η δράση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών.

Αυτή η κοινή στάση, απόφαση και οργάνωση της πάλης βοηθάει να δυναμώνει η αντιπαράθεση με την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις της.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τα συνδικάτα να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους.

Τα στοιχεία της συμμετοχής είναι :

ΠΑΤΡΑ 100%, ΑΘΗΝΑ 100%, ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ 100%, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 100%, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 100%, ΒΟΛΟΣ 100% .

 Μηνύματα Αλληλεγγύης έφθασαν από :

–  Διεθνή Συνδικαλιστική Οργάνωση Εργαζομένων στο κλάδο Τροφίμων, Ποτών

– Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της ΠΣΟ

–  Ομοσπονδία Τροφίμων, Ποτών, Τουρισμού Πορτογαλίας

–  Σ.Υ.Ξ.Κ.Α – ΠΕΟ , Κύπρος

–  Συνδικαλιστική Κίνηση ” Η συνέχεια της CGT”, Γαλλία

–  Συνδικάτο Δασκάλων Ρουμανίας

–  Κεντρικό Συνδικάτο Συνταξιούχων Ισπανίας

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.