Για απαλλαγή εργοδοτικών εισφορών από Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και από Οργανισμό Εργατικής Εστίας

0

Για απαλλαγή εργοδοτικών εισφορών από Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και από Οργανισμό Εργατικής Εστίας

 

Το διαχρονικό έγκλημα σε βάρος των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας και στους χιλιάδες δικαιούχους τους, δεν ολοκληρώθηκε με το κλείσιμο των δυο Οργανισμών αλλά συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, με την απαλλαγή των εργοδοτών από τις εισφορές τους.

Τα προηγούμενα χρόνια, οι Οργανισμοί είχαν μετατραπεί με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, σε βασικούς οικονομικούς αιμοδότες των βιομηχάνων και την ίδια στιγμή αφαιρούσαν κάθε παροχή προς το λαό. Με βάση τη νέα εισφοροαπαλλαγή των εργοδοτών που φτάνει στο ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, οι παροχές που έχουν απομείνει και δίνονται μέσω του ΟΑΕΔ, φορτώνονται εξ ολοκλήρου στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας. Η νέα εισφοροαπαλλαγή των εργοδοτών βάζει τη σφραγίδα στο οριστικό τσάκισμα του κοινωνικού τουρισμού, της λειτουργίας των παιδικών σταθμών, των κατασκευαστικών προγραμμάτων, της επιδότησης ενοικίου που αφορούν χιλιάδες εργατικές – λαϊκές οικογένειες. Είναι τεράστιες, εγκληματικές οι ευθύνες της ΓΣΕΕ για το έγκλημα που συντελέστηκε με το κλείσιμο των Οργανισμών σε βάρος της εργατικής τάξης. Η ΓΣΕΕ ήταν που στα πλαίσια του «κοινωνικού διαλόγου» πρότεινε και συμφώνησε στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Όσο το κίνημα θα δυναμώνει, όσο θα αποδυναμώνεται, και θα απομονώνεται ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός θα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες οργανισμοί όπως αυτοί που η κυβέρνηση κατήργησε λέγοντας και πάλι ψέματα ότι το κάνει για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των εργαζομένων.

To Γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.