Πέμπτη, 19 Μαΐου

Αντιπροσωπεία της ZHANARTU από το Καζακστάν, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΠΑΜΕ.

0

Αντιπροσωπεία της ZHANARTU (μέλος της ΠΣΟ) από το Καζακστάν, επισκέφθηκε  σήμερα 25 Φεβρουαρίου τα γραφεία του ΠΑΜΕ.

 Η αντιπροσωπεία ZHANARTU, μας ενημέρωσε για  την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης από τη κυβέρνηση του Καζακστάν, η οποία απαγορεύει τις συνδικαλιστικές δραστηριότητες, διαδηλώσεις, απεργίες και  εμποδίζει τη δημιουργία  συνδικάτων . Με στόχο να αποδυναμώσει το εργατικό κίνημα για να μπορεί χωρίς εμπόδια να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

 Στην εργατική τάξη του Καζακστάν αποκαλύφθηκε ο ρόλος της ΕΕ που ενώ ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» από την άλλη στηρίζει την κυβέρνηση, καθώς στη χώρα αυτή υπάρχουν πολλές ευρωπαϊκές πολυεθνικές εταιρίες.

 Επίσης ξεσκεπάστηκε και ο ρόλος της ΙΤUC (Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία) που ήταν ενάντια   στην 7μηνη απεργία των εργαζομένων  στην πολυεθνική εταιρία πετρελαίου στην πόλη  Zhanaozen του Καζακστάν που είχε γίνει το 2011 και όπου  οι δυνάμεις ασφαλείας  επιτέθηκαν στους απεργούς και σκότωσε 16 άτομα, ενώ τουλάχιστον 60 τραυματίστηκαν

 Οι συνδικαλιστές από το Καζακστάν, ευχαρίστησαν το ΠΑΜΕ για την αλληλεγγύη που έχει εκφράσει για την  άμεση απελευθέρωση των φυλακισμένων συνδικαλιστών της απεργίας Zhanaozen του Καζακστάν και οι οποίοι είναι από το 2011 φυλακισμένοι.

 Από το ΠΑΜΕ, δηλώσαμε ότι θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους εργαζομένους της χώρας μας για τους αγώνες της ZHANARTU,  το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από τις γραμμές της ΠΣΟ, θα δυναμώσει την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του Καζακστάν.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.