ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε στις

            Με το κεντρικό σύνθημα “με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά”, το Εργατικό Κέντρο Σάμου με τα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων Σάμου και Ικαρίας, την Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη και τους γυναικείους συλλόγους μέλη της ΟΓΕ (Προοδευτική Κίνηση, Μυτιληνιών, Καρλοβάσου, Μαραθοκάμπου και Αγίου Κηρύκου), καλούν το σαμιώτικο λαό στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις στις 1 και 2 Ιούλη.

            Συγκεκριμένα στη Σάμο το Σάββατο 1η Ιούλη στο Καρλόβασι στις 7.30μμ, στον αύλειο χώρο της Πορφυριάδας, θα υπάρχουν καλαίσθητες εκθέσεις φωτογραφικού υλικού, καθώς και έκθεση βιβλίου, ενώ θα υπάρχουν χώροι γνωριμίας με τα εργατικά σωματεία και τους φορείς. Η εκδήλωση θα ανοίξει με τα παιδιά της θεατρικής ομάδας των Μυτιληνιών που θα παρουσιάσουν δραματοποιημένο το ποίημα “Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος”, του ποιητή Τάσου Λειβαδίτη, σε σκηνοθεσία Σταύρου Κουτράκη. Ενώ μετά την ομιλία θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τους μουσικούς Νίκο Καρβούνη, Χρυσούλα Κρητικού, Μάνο Τσιμιτάκη, Μάριο Βαλωμένο.

            Την Κυριακή 2 Ιούλη από τις 8 – 10 το βράδυ στον πεζόδρομο της παραλιακής στο Βαθύ θα υπάρχει έκθεση φωτογραφικού υλικού, έκθεση βιβλίου και κουβέντα γνωριμίας με τα σωματεία, και τους φορείς του λαϊκού κινήματος.

            Αντίστοιχα στην Ικαρία  το Σάββατο 1 Ιούλη στην αίθουσα του Αγίου Πολύκαρπου Ραχών στις 8.30μμ θα γίνει ομιλία και προβολή αντιπολεμικής ταινίας. Την Κυριακή 2 Ιούλη στις 5.30 το απόγευμα θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία από τη πλατεία του Χριστού Ραχών προς τον Άγιο Κήρυκο όπου και θα πραγματοποιηθεί ομιλία και θα ακολουθήσει προβολή αντιπολεμικής ταινίας στον κινηματογράφο Rex.

            Τις ίδιες μέρες σε Λέσβο, Κω, Λήμνο τα Εργατικά Κέντρα διοργανώνουν ανάλογες αντιπολεμικές, αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις με την πεποίθηση ότι μόνο οι λαοί μπορούν να σταματήσουν τον πόλεμο. Αυτοί είναι η μόνη υπερδύναμη. Και την απαίτηση να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

            Θυμίζουμε ότι χιλιάδες λαού, διαδήλωσαν στο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, πριν λίγες μέρες.  Πληθαίνουν επίσης οι φωνές των φαντάρων που με επιστολές τους ξεκαθαρίζουν ότι θα υπερασπιστούν τα σύνορα της πατρίδας, αλλά αρνούνται να πολεμήσουν έξω από τα σύνορα για τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια.

            Εμείς οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι δεν θέλουμε να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός των νησιών μας δεν πρόκειται να ματώσουμε για τα κέρδη τους, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Μαζί με τους εργαζόμενους της Τουρκίας και των άλλων χωρών αγωνιζόμαστε με όπλο την αλληλεγγύη για να αποτρέψουμε τα εγκληματικά τους σχέδια.

 

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

                                                                                                                        Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την Αθηνά Ζύμαρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την δημοσιογράφο...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...