Ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Softex

0

        Συναδέλφισσες, -φοι,                                                  

          Το ΔΣ του σωματείου καταγγέλλει την ηγεσία του Υπουργείου εργασίας, γιατί ενώ είχαμε ζητήσει τριμερή συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα ζητώντας τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, το Υπουργείο με δική του πρωτοβουλία αποφάσισε η συνάντηση να γίνει διμερής. Η αιτιολόγηση της απόφασης ήταν ότι στην παρούσα φάση δεν χρειάζονταν να παρίσταται η πολυεθνική…….. Τι φοβούνται;

     Επιβεβαιωνόμαστε για μια ακόμη φορά, ότι κυβέρνηση και εργοδοσία βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας για το πώς θα περάσουν τα σχέδιά τους  ώστε να απαλλαγούν από τους εργαζόμενους και για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τη SOFTEX. Θέλουν να πετάξουν όλους εμάς έξω και να την επαναλειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό, λιγότερα χρήματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, να φτιάξουν ένα πραγματικό γκέτο με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Μέσα από νέες πληροφορίες που έχουμε,   ενισχύεται η αρχική μας εκτίμηση ότι υπάρχει σχεδιασμός για την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Η 18η Μαρτίου ως καταληκτική ημερομηνία, ενώ η διαβούλευση λήγει 23 Μαρτίου, δείχνει τη βιασύνη τους να δημιουργήσουν κύμα φυγής εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους. Αν η εργοδοσία με την συμπαράσταση της κυβέρνησης έχουν σχέδια να αδειάσουν το εργοστάσιο από τους εργάτες,  χρησιμοποιώντας ακόμη και  κατασταλτικούς μηχανισμούς, να γνωρίζουν ότι είμαστε  αποφασισμένοι για σκληρό και μακρόχρονο αγώνα.

  Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στον εκβιασμό και όλοι μαζί ενωμένοι να απαντήσουμε αποφασιστικά στην επίθεση αυτή. Καλούμε, επίσης, όλους τους εργαζόμενους την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και σε πορεία μέχρι το Υπουργείο, όπου θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στη 1μ.μ.

                                             ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

 

                                             Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.