Τρίτη, Σεπτέμβριος 18

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση για την απεργία στην Cosco

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «COSCO», στο λιμάνι του Πειραιά που απέργησαν για τρία 24ωρα και μετά από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης προετοιμάζουν καινούρια απεργία στις 6 Ιούνη. Οι εργαζόμενοι στο κάτεργο της COSCO, όπου τα εργοδοτικά ατυχήματα επί της ουσίας εγκλήματα είναι καθημερινά, διεκδικούν αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα. Διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, την κατάργηση της ελαστικής εργασίας, πλήρη απασχόληση για όλους, μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ήδη από την παραμονή της πρώτης μέρας της απεργίας.

Καταγγέλλουμε επίσης, τη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία,

Η εργοδοσία αξιοποιεί το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχουν ψηφίσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προηγούμενα οι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να χτυπήσει και τα τελευταία δικαιώματά μας, για να μην αμφισβητηθεί ούτε ευρώ από τα κέρδη της.

Οι συνάδελφοι στις προβλήτες της COSCO δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους. Καλούμε τα σωματεία της περιοχής μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων, να καταδικάσουν τη στάση της εργοδοσίας και την απαράδεκτη καταδίκη της απεργίας από το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Στοιχεία επικοινωνίας

Siekef.ith@yahoo.gr

Comments are closed.