Ανακοίνωση του Σωματείου ΕΒΓΑ για την νέα δολοφονική επίθεση του Ισραήλ ενάντια στο Παλαιστινιακό Λαό

Δημοσιεύτηκε στις

 

Λουτρό αίματος και δεκάδες δολοφονίες άμαχων διαδηλωτών είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από τις επιθέσεις σε βάρος άοπλων Παλαιστίνιων, ανάμεσα τους γυναίκες, ανάπηροι, μικρά παιδιά που διαδηλώνουν ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση του μακελάρη των λαών Τραμπ να μεταφέρει την αμερικάνικη πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, να την αναγνωρίσει ουσιαστικά ως “πρωτεύουσα” του Ισραήλ.

 Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά τις τελευταίες μέρες ξεπερνά τους 100. Οι ισραηλινές αρχές βαράνε στο ψαχνό κι εκτελούν εν ψυχρώ τους Παλαιστίνιους που διαδηλώνουν στη λωρίδα της Γάζας, κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ, πάντα με το φαιδρό πρόσχημα της κρατικής τους ασφάλειας και της παραβίασης του συνοριακού φράχτη.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Από τη μια μοιράζει δήθεν λόγια συμπάθειας για τον παλαιστινιακό λαό, ενώ την ίδια στιγμή “ξεπλένει” τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με τη συνεργασία τους.

 Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

 Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη 2015, και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και αγώνα για να αποτρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν τους λαούς μας στη σφαγή!.

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...