Ανακοίνωση του Συνδικάτου Φαρμάκου για απολύσεις στην LION PHARMA

Δημοσιεύτηκε στις

 

Δυστυχώς άλλη μια απόλυση έρχεται να προστεθεί στις ήδη αρκετές που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην εταιρία LION RHARMA.

Την περασμένη Παρασκευή 27/10/2017 προς το τέλος του μεροκάματου και αφού είχαν σχολάσει και είχαν φύγει οι περισσότεροι εργαζόμενοι της εταιρίας [συνηθισμένη τακτική],ο γενικός προϊστάμενος της εταιρίας προχώρησε σε απόλυση εργαζομένου,ο οποίος μάλιστα τυχαίνει να είναι και μέλος του ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ με την αιτιολογία ότι δεν τον σηκώνει άλλο το κλίμα στην εταιρία.

Έτσι απλά λοιπόν μένει στον δρόμο άλλος ένας έντιμος εργαζόμενος,ο οποίος ήταν περίπου 6 χρόνια στην εταιρία,χωρίς να ενδιαφέρει την εργοδοσία αν αυτός ο άνθρωπος αν έχει πίσω να φροντίσει το νοικοκυριό του σπιτιού του και την οικογένεια του.

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της συγκεκριμένης επιχείρησης απέδειξε τον απάνθρωπο χαραχτήρα της.

Να σημειώσουμε ότι κατά καιρούς έχουν γίνει απολύσεις σχεδόν σε όλα τα τμήματα της εταιρίας,όπως σε κοπέλες από το τμήμα της παραγγελιοληψιας,σε πωλητές,σε εργαζόμενους από ‘τις εξαγωγές και τώρα με την πρόσφατη αυτή απόλυση από το τμήμα της αποθήκης όπου και εργαζόταν ο συγκεκριμένος συνάδελφος.

 

Το συνδικάτο καταγγέλει την άδικη αυτή απόλυση και βεβαιώνει προειδοποιώντας όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας ότι δεν θα είναι η τελευταία. Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες στο μέλλον,ακριβώς γιατί εκτιμώντας ότι όλες αυτές οι απολύσεις έχουν σαν στόχο και μοναδικό κίνητρο να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν το εργατικό δυναμικό ώστε να μπορούν να το έχουνε του χεριού τους.

Τους συμφέρει και τους βολεύει να είναι οι εργαζόμενοι με σκυμμένο το κεφάλι.

Αξιοποιούν το φόβο ως δούρειο ίππο για να περάσουν ως κανόνα στη συνείδηση τους την εντατικοποίηση όπου και θα εκμεταλλευτούν για την ικανοποίηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας τους. Η εταιρία αξιοποιεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις για λογαριασμό τους. Τα έχουν πάρει αυτά τα μέτρα για να μπορούν να βγάζουν αμύθητα κέρδη από την δουλειά μας .

 

Να έχουμε ξεκάθαρο και βέβαιο το εξής: Ότι η στάση των εργαζόμενων θα είναι αυτή που θα βάλει επιτέλους ένα φρένο σε όλες αυτές τις άδικες απολύσεις.

Αν όμως εμείς οι ίδιοι αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των απολύσεων των συνάδελφών μας ως παθητικοί δέκτες τότε θα πρέπει να περιμένουμε και τη δική μας σειρά.

Το συνδικάτο απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου συναδέλφου και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω του και αποφασιστικά να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην εργοδοσία. Οι απολύσεις δεν πρέπει να περάσουν.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Κλαδικό Συνδικάτο Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημ. Τροφίμων Περιφ. Ενότητας Μαγνησίας- Σποράδων: Για ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η νέα εργοδοσία στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εφαρμόζει στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης μια πολιτική κοινωνικής...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου

Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο»...

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...