Ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου για την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση Τετάρτη 13 Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΟΛΟΙ στην ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017

στις 4μμ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά(Δημ. Ομ.Σκυλίτση 19 Πειραιάς) για:

  • Απολογισμό – Προγραμματισμό δράσης

  • Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για διεξαγωγή αρχαιρεσιών

Συνάδελφοι, Μεταλλεργάτες όλων των ειδικοτήτων, όλων των επιχειρήσεων της Αττικής. Συνάδελφοι εργαζόμενοι σε όλες τις Ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις.

Το επόμενο διάστημα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέα επίθεση στην εργατική λαϊκή οικογένεια. Την ώρα που προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι με το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα, επιστρέφοντας κάποια ψίχουλα από το ψωμί που μας κλέβει καθημερινά, ετοιμάζει σαφάρι κατασχέσεων, κλιμακώνοντας με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ετοιμάζει νέα φοροκαταιγίδα και για να εμποδίσει την πάλη μας ετοιμάζει απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία.

Άμεση ανάγκη να απαντήσουμε σ αυτά τα σχέδια με Πανελλαδική Απεργία.

Συνάδελφοι, η επίθεση στα δικαιώματα μας δεν θα σταματήσει, αν δεν την σταματήσουμε με την πάλη μας εμείς. Πληρώσαμε την κρίση τους, τώρα θέλουν να ματώνουμε καθημερινά για την ανάπτυξή τους. Η ανάπτυξη για την οποία από κοινού μιλάνε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΕΒ, ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΕΕ, ΔΝΤ κ.α. είναι στρωμένη πάνω στις τσακισμένες, από τις πολιτικές τους, ζωές μας. Για την εργοδοσία φοροαπαλλαγές, για εμάς ακρίβεια και φοροληστεία. Για την εργοδοσία φθηνή εργασία για εμάς μεροκάματα πείνας. Για τους εργοδότες ζωή μέσα στην χλιδή, για εμάς ζωή μέσα στην ανέχεια. Αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν αν δεν αντιδράσουμε. Οι εργοδότες έχουν τις ενώσεις τους και οργανώνουν πολύ αποτελεσματικά την επίθεση τους ενιαία.

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να τους σταματήσουμε, να τους ανατρέψουμε. Η συσπείρωση και η δράση μας μέσα από την δική μας οργάνωση. Μέσα από το Συνδικάτο μας. Συσπειρωμένοι μαζί με τις υπόλοιπες ταξικές δυνάμεις στο ΠΑΜΕ.

Ο αγώνας του Συνδικάτου μας στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, όπου το σύνολο των συναδέλφων συσπειρώθηκε και πάλεψε για πάνω από εννιά μήνες, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, κόντρα στο σύνολο των αντεργατικών νόμων, κόντρα στο ρεύμα, είχε αποτέλεσμα να υπογράψουμε μια πολύ καλή Κλαδική Συλλογική Σύμβαση, για πρώτη φορά μετά το 2009. Ο αγώνας αυτός δείχνει το δρόμο κόντρα στην απογοήτευση και στην ηττοπάθεια. Αποδεικνύεται ότι και στις πιο δύσκολες συνθήκες όταν οργανωμένα συντονισμένα και με σχέδιο, παλεύουμε με γνώμονα αποκλειστικά τα δικά μας συμφέροντα, μπορούμε να έχουμε νίκες και να αποσπούμε κατακτήσεις.

Σ’ αυτά τα βήματα πρέπει να βαδίσει ο Κλάδος. Να διεκδικήσουμε τώρα με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ΣΣΕ συνολικά στον Κλάδο του Μετάλλου. Κανείς εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ, μόνιμη και σταθερή εργασία.

Συνάδελφοι, εάν πριν από 40 χρόνια υπήρχε ένας λόγος να είναι κάποιος γραμμένος στο Συνδικάτο και να συμμετέχει στην ζωή και την δράση του, σήμερα, σ αυτές τις συνθήκες οι λόγοι είναι 1.000 .

Μόνο η καλά οργανωμένη , ταξικά προσανατολισμένη πάλη μέσα από τα Συνδικάτα μπορεί να βάλει γερές βάσεις και προϋποθέσεις να ανατραπεί η αντεργατική πολιτική , για να ζούμε εμείς και η οικογένεια μας τις χαρές της ζωής.

Δεν μας αξίζει αυτή η ζωή που ετοιμάζουν για εμάς και τα παιδιά μας. Εμείς με το μυαλό μας και τον ιδρώτα του κορμιού μας παράγουμε όλο τον πλούτο και οι κηφήνες που μας τον κλέβουν, μας καταδικάζουν στην εξαθλίωση.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 9 Μάρτη αποκριάτικο πάρτι στις 9μμ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Σας καλούμε στο αποκριάτικο πάρτι που συνδιοργανώνουμε με το Σωματείο του Χρηματοπιστωτικού στα...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 – 5/4/2024

Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 - 5/4/2024 - Φουαγιέ Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας  Η...

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Ελασσόνας: Για την Απεργία στις 28 Φλεβάρη

Στις 28 Φλεβάρη ενώσαμε τις γροθιές μας, γίναμε η φωνή των αδικοχαμένων ανθρώπων σε...