Ανακοίνωση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών για τις απολύσεις στο ΦΕΙΔΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι στο Φειδά,

Το Συνδικάτο χαιρετίζει την αγωνιστική στάση εργασίας που αποφασίσατε την περασμένη εβδομάδα ενάντια στις απολύσεις των συναδέλφων μας και τα σχέδια της εργοδοσίας, κόντρα στο μηχανισμό τρομοκρατίας και την επίθεση που έκανε στο Συνδικάτο για να υπερασπιστεί τις απολύσεις.

Τα χοντροκομμένα ψέματα και το «κοινωνικό προφίλ» δηλαδή ότι «μετά πόνου ψυχής» θυσίασε 3 εργαζόμενους μπροστά στους 25, για να «ξεγελάσει» τους τραπεζίτες που τάχα τις επιβάλουν, έναν στόχο έχει. Να ξεγελάσει τους εργαζόμενους για να αποδεχθούν τα χειρότερα. Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός αλλά το αντίθετο, μεγάλη επαγρύπνηση. Πρέπει δηλαδή να γίνει κατανοητό ότι οι απολύσεις αυτές ήταν για να δοκιμάσει τις αντιδράσεις μας. Είναι σίγουρο πως θα ανοίξει η όρεξή της εργοδοσίας για περισσότερες, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όλα είναι σχεδιασμένα και προχωρούν όπως τονίσαμε και σε προηγούμενη ανακοίνωση, σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρηση που με την επικύρωση του στις 25 Οκτώβρη μπήκε σε άμεση εφαρμογή. Η αποπληρωμή των χρεών προς τις τράπεζες που προβλέπει  το «σχέδιο εξυγίανσης» και τα όποια κέρδη προσδοκούν, θα τα βγάλουν από τον ιδρώτα μας με ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της εκμετάλλευσης, με το κλείσιμο τμημάτων, μειώσεων μισθών για τους παλιούς και τον άθλιο διαχωρισμό για τους νέους εργαζόμενους.

Αυτό είναι το «νέο μοντέλο ανάπτυξης» όπως λέει η εταιρία, που αφήνει ανοιχτό το ζήτημα των απολύσεων χωρίς να προσδιορίζει τον αριθμό.

Αυτή θα είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» που στηρίζει και προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξαπατώντας συνειδητά τους εργαζόμενους, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στη συγκεκριμένη συμφωνία, που είναι: ανάπτυξη για τους βιομήχανους και τους τραπεζικούς ομίλους πάνω στις πλάτες των εργαζομένων.

Επειδή η ανάπτυξη τους δεν είναι «δίκαιη» και το ξέρουν, πως θα γεννάει αντιδράσεις, ετοιμάζονται μπροστά στην 3η αξιολόγηση για χάρη αυτής της ανάπτυξης, να χτυπήσουν τη συλλογική οργανωμένη πάλη και το δικαίωμα στην απεργία.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

Η εργοδοσία θα κλιμακώσει την επίθεση της το αμέσως επόμενο διάστημα και το μόνο που μπορεί να βάλει φρένο στα αντεργατικά της σχέδια, είναι η οργάνωση και η κλιμάκωση της πάλης μας, με μαζικές γενικές συνελεύσεις και αποφάσεις, κόντρα στα φερέφωνα της εργοδοσίας που καλλιεργούν την υποταγή και τη μοιρολατρία του δεν γίνεται τίποτα. Τίποτα δεν γίνεται όταν υπομένεις καρτερικά το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Το συνδικάτο θα στηρίξει την όποια απόφαση πάρετε για κλιμάκωση του αγώνα σας.

Κανένας εργαζόμενος να μην αποδεχθεί τις απολύσεις. Κανένας εργαζόμενος να μην υπογράψει σε νέες απολύσεις αν επιχειρήσει η εργοδοσία. Να γίνουν στάσεις εργασίας, να παρθεί απόφαση για απεργία.

Απαιτούμε:

  • Ø   Την άμεση ανάκληση των απολύσεων.
  • Ø   Να γυρίσουν τώρα οι τρείς εργαζόμενοι πίσω στη δουλειά.
  • Ø   Να μη γίνει καμία νέα απόλυση. Λέμε όχι στη συρρίκνωση και μεταφορά τμημάτων της παραγωγής.
  • Ø   Επαναφορά του 5ήμερου-40ώρου.
  • Ø   Υπογραφή ικανοποιητικής Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή της για όλους τους εργαζόμενους.
  • Ø   Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Προσυγκέντρωση του Συνδικάτου στις 18:00 στην Πλατεία Κάνιγγος

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...

Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών νομού Ιωαννίνων: Αποτελέσματα εκλογών

Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων σε Ομοσπονδία και Εργατικό Κέντρο...

Ομοσπονδία Τροφίμων : 14 Δεκέμβρη παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΕΒ

Ύστερα από την σύσκεψη και συζήτηση των Σωματείων του κλάδου με θέμα Υπογραφή Συλλογικών...