Ανακοίνωση του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου για την καταβολή δεδουλευμένων στο ΚΥΤ HOT SPOT Μόριας

Δημοσιεύτηκε στις

 

Σε 3ώρη στάση εργασίας προχώρησαν την Δευτέρα 13 Νοέμβρη οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Υπ. Μεταναστευτικής πολιτικής στο ΚΥΤ στη Μόρια διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 2 μηνών (Σεπτεμβρίου & Οκτωβρίου). Οι εργαζόμενοι διανύουν τον 3ο μήνα εργασίας και παρά τις προφορικές δεσμεύσεις που έχουν λάβει από το αρμόδιο Υπουργείο βλέπουν ότι η απληρωσιά συνεχίζεται δημιουργώντας ακόμα και προβλήματα διαβίωσης στους εργαζομένους.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν:

 

  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

  • Την κάλυψη των αυξημένων αναγκών και θέσεων εργασίας στο Hot Spot της Μόριας με σταθερό και μόνιμο προσωπικό.

  • Να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής & ασφάλειας.

  • Δωρεάν πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των εργαζομένων προς και από το χώρο εργασίας (Hot Spot Μόριας)

 Για τους μετανάστες και πρόσφυγες :

  •  Να καταργηθούν τα κέντρα διαλογής (hot spots) και οι καταυλισμοί καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Να διαμορφωθεί με ευθύνη του κράτους ανοιχτή δομή προσωρινής φιλοξενίας, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής, ασφάλειας, αξιοπρεπούς διαβίωσης και εκπαίδευσης όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων.
  • Να απεγκλωβιστούν τώρα από τη Λέσβο και από όλη την Ελλάδα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

  • Οι εργαζόμενοι να παλέψουν ενάντια στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που σφραγίζει και διαιωνίζει τον εγκλωβισμό τους και οξύνει όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται και στους ίδιους και στους κατοίκους του νησιού.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων ΕMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Να ανακληθεί άμεσα η άδικη απόλυση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕMFI (πρὼην ΕΒΓΑ) ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ  Το Διοικητικό Συμβούλιο καταγγέλλει...

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου:  24 Ιούνη Όλοι στην μάχη για την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΗ Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Μεσσηνίας: Συμμετέχουμε στην απεργία του κλάδου μας την Τετάρτη 24 Ιούνη

Συμμετέχουμε στην απεργία του κλάδου μας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία την Τετάρτη 24...