Ανακοίνωση του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας για το άρθρο της εφημερίδας ΑΥΓΗ για την απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

Τύφλα να ‘χει ο ΣΕΒ…

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ξέραμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τους εργοδότες, αλλά αυτή τη φορά βάλθηκε να τους ξεπεράσει. Με άρθρο της περασμένης βδομάδας στην κυβερνητική εφημερίδα και όργανο του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», προσπαθούν να παραδώσουν «βασικά συνδικαλιστικά μαθήματα».

Η αρθρογραφία αυτή στηρίζει την επίθεση που ξεδιπλώνει η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και οι εργοδότες ενάντια στους εργαζόμενους που αγωνίζονται στους ΟΤΑ. Καταλήγουν ότι δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα οι εργαζόμενοι στην απεργία «σε στιγμές κρίσιμες για την εθνική οικονομία», ότι δεν πρέπει να έχουν το δικαίωμα σε σταθερή δουλειά με δικαιώματα αφού η μονιμοποίησή τους θα δημιουργήσει στους δήμους «ταμειακά ελλείμματα».

Μάστορες στον κοινωνικό αυτοματισμό, ανακαλύπτουν στην απεργία την «ομηρεία των πολιτών», για να καταλήξουν ότι «ορισμένοι κρίσιμοι για τα κοινωνικά και εθνικά συμφέροντα κλάδοι δεν έχουν το δικαίωμα της απεργίας». 

Ανάμεσα στα άλλα μέτρα που έχει αναλάβει να υλοποιήσει για λογαριασμό του κεφαλαίου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι και αυτά της περιστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Είναι διακαής πόθος του κεφαλαίου η απαγόρευση, στην ουσία, των απεργιών. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ στρώνει το έδαφος για να εξασφαλίσει το «ιδανικό περιβάλλον για τις επενδύσεις».

Στο στόχαστρο της επίθεσης που ετοιμάζουν είναι όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι που κινητοποιούνται. Αύριο μεθαύριο θα πουν τα ίδια και για τους εργαζόμενους στον κλάδο της ενέργειας, ότι τάχα οι αγώνες στρέφονται ενάντια στο κοινωνικό σύνολο! Το επόμενο διάστημα θα λυσσάξουν με τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις στον επισιτισμό-τουρισμό, στο εμπόριο και στην ναυπηγική βιομηχανία. Θα κλίνουν σε όλες τις πτώσεις το «εθνικό συμφέρον» της καπιταλιστικής ανάπτυξης, το οποίο όμως πρέπει να βρει τσακισμένα εργατικά δικαιώματα. Θα πετάνε λάσπη απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων. Κανείς να μην τσιμπήσει από τη βρόμικη προπαγάνδα τους. Η αλληλεγγύη είναι όπλο μας!

Γυρίστε τους την πλάτη, είναι επικίνδυνοι! Όποιος εξαπατήθηκε από το παραμύθι της φιλολαϊκής διαχείρισης στα πλαίσια του καπιταλισμού, σήμερα οφείλει να στρατευθεί στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής της δικιάς του αλλά και των παιδιών του, στο μετερίζι του αγώνα κόντρα σε κυβέρνηση – εργοδοσία και Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσα από τα σωματεία μας να δώσουμε τη μάχη για να πάρουμε ότι μας ανήκει!

Καλούμε τους συναδέλφους στον κλάδο σε ετοιμότητα και επιφυλακή. Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε με αίμα από την εργατική τάξη και δεν πρόκειται να το παραχωρήσουμε στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξής τους. Θα το περιφρουρήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Περισσότερα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την Αθηνά Ζύμαρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την δημοσιογράφο...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...