Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου για τη νεροποντή που έπληξε τη Δυτική Αττική

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων της νεροποντής που έπληξε τις εργατογειτονιές της δυτικής Αττικής.

Με τραγικό τρόπο έρχεται ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα των υποδομών της χώρας και οι προτεραιότητες που έχουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά σε σχέση με τις ανάγκες του λαού και τα θέλω των επιχειρηματιών. Γιατί, αν και επανειλημμένως έχουν γίνει αιτήματα από το ταξικό κίνημα, τα συνδικάτα οικοδόμων και άλλους φορείς για την ανάγκη αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης της χώρας, να μπουν σε προτεραιότητα για την ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας, οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και οι τοπικοί παράγοντες τα θεωρούν «μη αναπτυξιακά» και δεν χρηματοδοτούνται, γιατί δεν είναι όσο πρέπει κερδοφόρα για τους μεγαλοεργολάβους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχη, την βαραίνουν και αυτήν οι 14 θάνατοι (μέχρι τώρα) όσο βαραίνουν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αν θεωρούνται λίγα τα δυο χρόνια διακυβέρνησης να κάνει τα απολύτως απαραίτητα για τον λαό, την διαψεύδουν οι ίδιες οι πράξεις της που την ίδια χρονική περίοδο έκανε πολλαπλάσια για τα μονοπώλια (βλέπε 3ο και 4ο μνημόνιο, πλειστηριασμοί, νόμος Κατρούγκαλου, «αναπτυξιακά συνέδρια», ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο)

  • Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων, αποζημίωση τους, φοροαπαλλαγές από ΕΝΦΙΑ κλπ.

  • Να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης.

Καλούμε τον λαό να διεκδικήσει την προστασία του από τα φυσικά φαινόμενα, δεν φταιεί η κακιά η ωρα αλλά η λογική του κέρδους. Όσοι επικαλούνται το μέγεθος του φαινομένου και ότι έτσι κι αλλιώς θα υπήρχε καταστροφή, το κάνουν για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Τα έργα υποδομής γίνονται παίρνοντας υπόψη τις επιστημονικές επισημάνσεις για την αλλαγή του κλίματος και προσαρμόζεις τα έργα στα ανάλογα μεγέθη.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...