Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου για την απαράδεκτη κατάσταση των αθλητικών υποδομών στην περιοχή

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, έχουν περάσει 18 χρόνια από τους ολυμπιακούς αγώνες και τα μεγάλα και φιλόδοξα σχέδια που εκπονήθηκαν γύρο από τον αθλητισμό. Όλοι θυμόμαστε τη μεγάλη παρέμβαση στα γήπεδα της Αττικής με τον τίτλο “πράσινα γήπεδα” και τον χορό εκατομμυρίων με τους πλαστικούς τάπητες. Κύριος στόχος όλων αυτών των σχεδίων ήταν από την μια ο πακτωλός χρημάτων στις εταιρίες μεγαλοπαραγόντων που έβαζαν τους πλαστικούς τάπητες και από την άλλη η σταδιακή απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση να παρέχει όλες τις υποδομές με το ανάλογο προπονητικό και ιατρικό προσωπικό καθώς η σταδιακή επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας.

Τα γήπεδα πλέον έχουν γίνει χωράφια, εξ αιτίας των χρόνων που πέρασαν, καθώς και της έλλειψης υποτυπώδους συντήρησης. Η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Το γήπεδο της Λαυρεωτικής είναι ακατάλληλο ακόμα και για προπόνηση, ιδιαίτερα για τα παιδιά των ακαδημιών, που υποχρεώνονται να παίζουν σε άθλιες συνθήκες χειρότερες και από αυτές που παίζαμε στις αλάνες.

Σε παρόμοια κατάσταση κοντεύει να έρθει και το γήπεδο του Ολυμπιακού Λαυρίου το οποίο φιλοξενεί και τις 3 (ανδρικές) ποδοσφαιρικές ομάδες, τις προπονήσεις τους και τους αγώνες πρωταθλήματος, καθώς και δεκάδες ομάδες ακαδημιών. Οι ευθύνες της περιφέρειας και της Δημοτικής Αρχής, για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση των γηπέδων, είναι τεράστιες με σοβαρό αντίκτυπο στους αθλητές και την νεολαία της πόλης μας.

Οι φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν διοικήσεις ερασιτεχνικών  σωματείων να καθαρίσουν, να βάψουν, να συντηρήσουν αυτές τις υποδομές, είναι αξιόλογες, όμως τα μεγάλα έργα που απαιτούνται για την αποκατάσταση του τάπητα, του ταρτάν, των κερκίδων είναι αδύνατον να καλυφθούν από το υστέρημά των ανθρώπων που αγωνίζονται για τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό.

Με δεδομένο ότι σε περίπου δύο μήνες αρχίζει η νέα σαιζόν και τα γήπεδα δεν μπορούν να φιλοξενήσουν πλέον αγώνες, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καλέσει σε ευρεία σύσκεψη  τις διοικήσεις των συλλόγων, φορείς της περιοχής αλλά και όποιον αγαπάει το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε από κοινού την παρέμβασή μας και πως θα διεκδικήσουμε να αποκατασταθούν, άμεσα, τα γήπεδα της πόλης του Λαυρίου. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 στις 7μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...