Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για την δίωξη της συνδικαλίστριας ΕΥΗΣ ΚΑΡΥΔΑΚΗ

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!

Το Δ.Σ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την δίωξη της συνδικαλίστριας του ταξικού κινήματος στον χώρο τον ΟΤΑ, Εύης Καρυδάκη από την Δημοτική Αρχή Βόλου. Η συναδέλφισσα διώκεται γιατί έσκισε το κενό και ασυμπλήρωτο έντυπο αξιολόγησης, ως αντίδραση απέναντι στην αντιλαϊκή αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Με μια απαράδεκτη απόφαση η Δημοτική Αρχή της επέβαλε τιμωρία με «περικοπή μισθού 1 μήνα».

Η δίωξη της συναδέλφισσας, δεν αφορά υπερεσιακούς λόγους, δεν είναι τυχαία. Είναι ακόμη μία πράξη στην γενικότερη προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Γίνεται σε μια περίοδο όπου η διαδικασία της αξιολόγησης-τρομοκράτησης των δημοσίων υπάλληλων είναι σε εξέλιξη, όπως και οι αντιδράσεις τους. Η κυβέρνηση στοχεύει να προχωρήσουν άμεσα οι μνημονιακές τις δεσμεύσεις όπως είναι και η αξιολόγηση.

Ταυτόχρονα είναι στα σκαριά το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και γενικότερα των συνδικαλιστικών ελευθεριών με τον νέο νόμο. Επιχειρούν να βάλουν στον γύψο το εργατικό και γενικότερα λαϊκό κίνημα. Για να μπορούν ανενόχλητοι να τσακίσουν τελείως τους μισθούς, τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν απέναντι σε αυτήν επιχείρηση τρομοκρατίας. Τέτοιου είδους επιθέσεις είναι προπομπός για την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος της εργατική τάξης και του λαού μας. Γιατί στο στόχαστρό τους έχουν το σύνολο των εργαζομένων κι όχι μόνο τους πρωτοπόρους ταξικούς συνδικαλιστές.

Να δώσουν αποφασιστική απάντηση προετοιμάζοντας άμεσα απεργιακή απάντηση απέναντι στον αντισυνδικαλιστικό νόμο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση . Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας να οργανωνόμαστε και να αγωνιζόμαστε για την ζωή και τα δικαιώματά μας.

Περισσότερα

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...

Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών νομού Ιωαννίνων: Αποτελέσματα εκλογών

Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων σε Ομοσπονδία και Εργατικό Κέντρο...

Κάλεσμα Ομοσπονδιών και Συνδικάτων Αττικής για Συλλαλητήριο 17 Δεκέμβρη στις 12.30 μμ στο Σύνταγμα

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,...