Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τροφίμων για το κλείσιμο του εργοστασίου παγωτού Froneri – Nestle

Δημοσιεύτηκε στις

 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο υπουργείο εργασίας, για το κλείσιμο του εργοστασίου παγωτού Froneri – Nestle στον Ταύρο Αττικής.

Η εργοδοσία υπερασπίστηκε την απόφαση της και προχωρά στη διαδικασία των «οικειοθελών αποχωρήσεων» των εργαζομένων, που στην πραγματικότητα είναι απολύσεις, αφού και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι τους παραδέχθηκαν πως αν κάποιος εργαζόμενος αρνείτο να υπογράψει την «οικειοθελή αποχώρηση», θα καταγγελλόταν η σύμβαση του.

Η κυβέρνηση δια μέσου του υπουργείου, απλά εξέφράσε τη διαφωνία της με τον τρόπο που έκλεισε το εργοστάσιο, εστιάζοντας τη συζήτηση στο πώς εφαρμόστηκε η νομοθεσία, δηλαδή αν ακολουθήθηκε η διαδικασία της «διαβούλευσης» από πλευράς εργοδοσίας, υπογραμμίζοντας συνεχώς πως υποστηρίζει τις υγιείς επιχειρήσεις.

Επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά πως μονοπώλια όπως η Froneri – Nestle, έχουν λυμένα τα χέρια τους από τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί από την τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίοι εξασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα και την αύξηση των κερδών τους ακόμη και όταν βάζουν λουκέτα στα εργοστάσια.

Η ομοσπονδία απαίτησε να μη γίνει καμία απόλυση , να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας (Μόνιμοι – Εποχικοί – Εργολαβικοί) σε άλλες επιχειρήσεις του ομίλου Nestle, που είναι και ο κύριος μέτοχος της Froneri. Επίσης απαίτησε από την κυβέρνηση να πάρει θέση και να παρέμβει υπέρ των εργαζομένων, ακυρώνοντας τις απολύσεις.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να παραστούν αύριο στη γενική συνέλευση των εργαζομένων της Froneri – Nestle, που θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο του Ταύρου στις 10:30 το πρωί.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ NESTLE ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Αποκλειστικά δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

           Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού...

Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής: Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει το τελειωτικό χτύπημα στη Δημόσια Υγεία. Το νομοσχέδιο...