Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τροφίμων για το Σωματείο και τους εργαζόμενους στον ΚΑΝΑΚΗ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του ΚΑΝΑΚΗ που με το σωματείο τους διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεων που έγιναν από την εργοδοσία. Είναι ανάγκη άμεσα να πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο εργοστάσιο και να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις που θα δείχνουν στην εργοδοσία την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε το δίκιο μας.

 Καταταγγέλουμε την εργοδοσία του ομίλου ΦΙΛΙΠΟΥ που εντείνει την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Μόνο τις τελευταίες ημέρες, στον κλάδο, προχώρησε σε απολύσεις στην επιχείρηση ΚΑΝΑΚΗ και σε μειώσεις στο ΜΙΜΙΚΟ.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες των κυβερνήσεων που έχουν διαμορφώσει τους όρους για την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατήρησε και επέκτεινε όλους αυτούς τους όρους και με τα νέα μέτρα που προωθεί σχεδιάζει να ενταθεί ακόμα περισσότερο η επίθεση.

Την ίδια στιγμή στηρίζει με κάθε τρόπο τα αφεντικά της, βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες κλέβοντας και χαρίζοντάς τους τον ιδρώτα μας.

Η επίθεση εργοδοσίας – κυβέρνησης πρέπει να πάρει άμεση απάντηση. Το δικαίωμα στην εργασία αλλά και τα υπόλοιπα δικαιώματά μας συνδέονται με το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή και είναι ζήτημα όλων των εργαζομένων του κλάδου να το υπερασπιστούμε.

 Καλούμε όλα τα σωματεία του ομίλου, μαζί με την ομοσπονδία μας, να διοργανώσουμε άμεσα σύσκεψη προκειμένου να καταλήξουμε σε κοινό σχέδιο δράσης. Όλοι οι εργαζόμενοι να ενταχθούν στα επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία ώστε να αντιμετωπίσουμε τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

Καλούμε όλα τα σωματεία του ομίλου και του κλάδου να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Να μη δεχτούμε την καταδίκη στην ανεργία, τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή.

Να μη συμβιβαστούμε με το ότι ενώ στον κλάδο παράγουμε ένα σωρό προϊόντα απαραίτητα για τη διατροφή του ανθρώπου, την ίδια στιγμή, αυτά, τα ίδια προϊόντα, λείπουν από τα σπίτια των ίδιων των εργαζομένων που τα παράγουν.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Αποκλειστικά δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

           Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού...

Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής: Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει το τελειωτικό χτύπημα στη Δημόσια Υγεία. Το νομοσχέδιο...