Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων στο Επισιτισμό – Τουρισμό για τις εξελίξεις στο ξενοδοχείο Zorbas Village

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ για τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο ZorbasVillage (VitaHotels)

Πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα του Αυγούστου

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ZorbasVillage του ομίλου VitaHotels του κ. Βαμιεδάκη με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους που αφορούν του μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβρη. Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων ανάγκασε τη διοίκηση της εταιρίας να καταβάλει το μισθό του Αυγούστου, ενώ έχει δεσμευτεί για την καταβολή του Σεπτέμβρη τις επόμενες μέρες.

Σε αυτόν τον αγώνα οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν τις απειλές και τις πιέσεις της διεύθυνσης και μερίδας των προϊσταμένων για να κάνουν πίσω, να σκύψουν το κεφάλι και να μπουν στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί. Αντιμετώπισαν την ξεδιάντροπη κοροϊδία από την πλευρά της πλειοψηφίας της διοίκησης του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, που προσπαθούσαν να τους πείσουν να επιστρέψουν στη δουλειά για 300 και 400 ευρώ, που τους άφησαν εκτεθειμένους στην εργοδοσία, αφού δεν μπήκαν στον κόπο παρά τις πιέσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ να καλέσουν σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο και να πάρουν απόφαση στήριξης του αγώνα τους. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι παίζουν το ρόλο του “λαγού” της εργοδοσίας, του πιο πιστού υπηρέτη των κυβερνήσεων και της αντιλαϊκής τους πολιτικής διαχρονικά.

Η ανυποχώρητη στάση των εργαζομένων του ZorbasVillage, που ξεπέρασαν τις απειλές και τους εκβιασμούς και συνέχισαν τον αγώνα τους έπιασε τόπο!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Οι εργαζόμενοι στο ZorbasVillage και συνολικά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να μην εφησυχάσουν. Χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Τα προβλήματα απληρωσιάς συνεχίζουν να υπάρχουν, ενώ η κυβέρνηση και το κεφάλαιο συνεχίζουν την επίθεσή τους απέναντι σε ότι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει. Ήδη δόθηκε η χαριστική βολή με την κατάργηση του εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ενώ ετοιμάζεται νέα λαίλαπα για τα εργασιακά με την ολοκληρωτική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ των συνδικάτων και των μαζικών φορέων

Δευτέρα 17/10, 7 μ.μ., Πλατεία Ελευθερίας

  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων

  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

  • Κάλυψη των απωλειών

  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές

  • Κάτω τα χέρια από το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...