Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων μέσω Μ.Κ.Ο στον Πολιτισμό

0
image_pdfimage_print

 

Η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων μέσω Μ.Κ.Ο. στον τομέα του Πολιτισμού και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται γύρω από αυτήν καλούν :

  •  Σε μαζική κινητοποίηση στο Υπουργείο Πολιτισμού την Τετάρτη 27/11 και ώρα 12.30 μ.μ., για ν’ απαιτήσουμε να πληρωθούν όλοι οι συνάδελφοι.
  • Σε μαζική κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ (Αγ. Κωνσταντίνου 8) Δευτέρα 2/12 ώρα 12.30 μ.μ. για να μείνει κανένας ανασφάλιστος.

 

Είμαστε εργαζόμενοι ή αλλιώς «ωφελούμενοι» όπως μας χαρακτηρίζουν, που ενώ βρισκόμαστε 1.5 μήνα πριν τη λήξη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στον τομέα του Πολιτισμού, στους περισσότερους από εμάς έχει καταβληθεί μικρό μόνο μέρος των δεδουλευμένων μας, ενώ υπάρχουν εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι και μάλιστα ανασφάλιστοι !

Στα ήδη διογκωμένα προβλήματά μας προστέθηκε και αυτό της καταβολής μικρότερου χρηματικού ποσού στους εργαζόμενους της Μ.Κ.Ο Ε.Π.Ε.Κ.Α. Η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλει τη συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο η οποία δεν κατέβαλε τα δεδουλευμένα με βάση το μηνιαίο μισθό των 625 ευρώ που προβλέπεται από τη σύμβαση, αλλά με βάση τις εργάσιμες ημέρες (δεν περιλαμβάνονται οι αργίες), με αποτέλεσμα να δοθούν πολύ λιγότερα χρήματα στις ήδη αδειανές τσέπες των εργαζομένων.

Ως επιτροπή αγώνα αναγνωρίζουμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε υπάγονται στο γενικότερο πλαίσιο της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων που επιτρέπει την υπογραφή τέτοιων κατάπτυστων και τριτοκοσμικών συμβάσεων με μισθούς που δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες, χωρίς επιδόματα και χωρίς δικαιώματα. Επιπρόσθετα αναγνωρίζουμε ότι μπαίνοντας στο παιχνίδι των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα ιδιωτικές επιχειρήσεις, με την βιτρίνα της Μ.Κ.Ο ανοίγει ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων. Είναι σαφές ότι τα κενά που θα δημιουργηθούν από τις επικείμενες απολύσεις θα καλυφθούν  από εργαζόμενους σαν εμάς, χαμηλόμισθους πατώντας πάνω στην ανάγκη μας για εργασία.

Από την Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων μέσω Μ.Κ.Ο στον Πολιτισμό

Share.

Comments are closed.