Τετάρτη, Σεπτέμβριος 26

Ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων για τις εξελίξεις στο χώρο του Τύπου

Είναι γνωστές οι εξελίξεις στο χώρο του Τύπου και ειδικότερα στα πρακτορεία διανομής «Άργος» και «Ευρώπη». Οι εκδότες αποφάσισαν να κλείσουν ουσιαστικά το ένα πρακτορείο διανομής, με τη μαζική τους μετακίνηση στο άλλο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθούν 250 οικογένειες στο δρόμο, με χρωστούμενους μισθούς και αποζημιώσεις. Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία, μαζί με το σωματείο, έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα υπεράσπισης των θέσεων εργασίας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Οι εργοδότες έχουν βρει πεδίο για να τσακίσουν ότι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει «πατώντας» πάνω στην εξαθλίωση των συναδέλφων της «Ευρώπης», αφού είναι απλήρωτοι από τον Ιούλιο. Η κυβέρνηση «παίζει» το παιχνίδι των εκδοτών, μεταθέτοντας στο μέλλον την εκπλήρωση των αιτημάτων μας, συμπεριλαμβανομένου και ενός έκτακτου οικονομικού βοηθήματος, προκειμένου να μπορέσουν οι συνάδελφοι της «Ευρώπης», να αντέξουν και να συνεχίσουν τον αγώνα.

Απευθυνόμαστε σε όλα τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, σε όλους του συναδέλφους, σε όλους όσους πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών, για την οικονομική ενίσχυση του αγώνα μας. Η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων είναι ταξικό χρέος που αποτελεί όπλο μας, ιδιαίτερα σε συνθήκες γενικευμένης επίθεσης.

Για αυτό το σκοπό έχει συγκροτηθεί Επιτροπή Αλληλεγγύης από το σωματείο, που θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της βοήθειας.

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

Γιάννης Μπίμπας 6972228731

Βαγγέλης Σούρας 6974704149

Παναγιώτης Κεφαλάς 6937354958

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Comments are closed.