Ανακοίνωση Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Αθηναϊκής Χαρτοποιίας “SOFTEX”

Δημοσιεύτηκε στις

 

  1. Διεκδικούμε την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου, με όλους τους εργαζόμενους και με όλα τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα που είχαμε μέχρι τώρα. Αυτό μπορεί να γίνει, η επιχείρηση πήρε από την ασφαλιστική εταιρεία 9 εκατομμύρια για την αποκατάσταση των ζημιών, από τη φωτιά του περασμένου καλοκαιριού, τα οποία είναι περισσότερα απ’ ότι το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών. Εξάλλου, όταν η Σόφτεξ έβγαζε εκατομμύρια κέρδη, δεν τα μοιράστηκε με τους εργαζόμενους, για να μοιραστούμε τώρα τη ζημιά.
  2. Οι όποιες διαφορές και εκκρεμότητες υπάρχουν ανάμεσα στην επιχείρηση – τράπεζες – κυβέρνηση έχουν σχέση με τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Όλοι τους εργοδοσία, κυβέρνηση, τράπεζες είναι απέναντι μας, χτυπούν το δικαίωμα μας στη δουλειά, μας φοροληστέυουν, μας πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφά΄λισης που η τάξη μας το κατέκτησε με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες, όλοι τους μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους εμάς και πολύ περισσότερο τα παιδιά μας.
  3. Όλοι τους δουλεύουν για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, των πολυεθνικών, τους καλούν να έρθουν να επενδύσουν γιατί το εργασιακό περιβάλλον είναι ανταγωνιστικό, δηλαδή τους έχουν εξασφαλίσει φθηνή εργατική δύναμη, πολλά κέρδη, επομένως οι κυβερνητικές κορώνες για τις ευθύνες της πολυεθνικές ή ότι “η Ελλάδα δεν είναι μπανανία” είναι υποκριτικές και δεν μας ξεγελούν. το ίδιο και το δήθεν ενδιαφέρον των εκπροσώπων της πολυεθνικής στη Σόφτεξ γιατί και αυτοί τα συμφέροντα της πολυεθνικής εξυπηρετούν και όχι των εργαζομένων.
  4. Εμείς  οι εργαζόμενοι στη Σόφτεξ είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να παλέψουμε για το δίκιο μας, για το δικαίωμα μας στη δουλειά και δεν είμαστε μόνοι μας. Στον αγώνα μας έχουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλου του κλάδου, όλου του ταξικού εργατικού κινήματος. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους να παλέψουν για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη.

Αγωνιστικά

Η Διοίκηση

 

 

Περισσότερα

Συνδικάτου Τροφίμων Ποτών Ν.Χανίων: Δε θα τους αφήσουμε να μας τρομοκρατήσουν

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ! Το ΔΣ του Συνδικάτου τροφίμων και ποτών Νομού...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Συμμετοχή στη σύσκεψη 12 Νοέμβρη στις 18.30 στον κινηματογράφο Studio

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε! Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής συμμετέχει...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αίτημα συνάντησης ή εισαγωγής των προβλημάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο

κε Περιφερειάρχη Παρόλο ότι: σας έχουμε ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση, για να συζητήσουμε τα προβλήματα και...