Ανακοίνωση Συνδικάτων Αττικής : Οι Φαντάροι είναι του Λαού Παιδιά

Δημοσιεύτηκε στις

Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Έργα και στις Κατασκευές στην Αττική

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας

Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών στην Αττική

Συνδικάτο Φαρμάκου – Καλλυντικών και συναφών επαγγελμάτων στην Αττική

Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων

Σωματείο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και στην Πληροφορική στην Αττική

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων στην Αττική

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

 

ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

 Τα εργατικά σωματεία που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση απευθυνόμαστε στους στρατευμένους νέους και στους γονείς τους. Απευθυνόμαστε δηλαδή στους συναδέλφους μας, στα παιδιά των εργατικών και λαϊκών οικογενειών που ήρθαν να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο και με τεράστιο κόστος.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις ξοδεύουν κάθε χρόνο 4 δις ευρώ για εξοπλιστικές δαπάνες του ΝΑΤΟ, δίνουν το 2% του ΑΕΠ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Την ίδια στιγμή καλούν τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες που ξεζουμίζουν και ματώνουν με τη φοροληστεία, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την εξάπλωση της ανεργίας, να στηρίξουν τα παιδιά τους που υπηρετούν με το πενιχρό «φιλοδώρημα» των 8,62 ευρώ το μήνα.

 ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

 Η εργατική τάξη στην Ελλάδα «ματώνει» συνεχώς για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Έχουμε υποστεί δυσβάσταχτες θυσίες πάντα στο όνομα των περιβόητων δήθεν «εθνικών στόχων». Αυτές τις μέρες κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ φέρνουν νέα επιδρομή σε όσα δικαιώματα έχουν απομείνει.

Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εμπλέκει όλο και πιο βαθιά την Ελλάδα στους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία αλλά και άλλων καπιταλιστικών κρατών στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, της Μέσης Ανατολής. Αυτός είναι ο λόγος που έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και όχι για να προστατέψει τα σύνορα, να ελέγξει δήθεν τις προσφυγικές ροές. Με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει «ξεσαλώσει» η τούρκικη αστική τάξη, οι προκλήσεις και οι αυθαιρεσίες είναι καθημερινό φαινόμενο.

Οι ανταγωνισμοί και αντιθέσεις εξελίσσονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων και με σκοπό το μοίρασμα της «λείας» στην ευρύτερη περιοχή, δηλαδή τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο άλλους ενεργειακούς πόρους καθώς και τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και τους αγωγούς. Γι’ αυτό αιματοκυλούν ολόκληρους λαούς, στη Συρία, στην Ουκρανία, στη Βόρειο Αφρική, στο Ιράκ και στα Βαλκάνια παλιότερα.

 Ο λαός μας δεν έχει κανένα συμφέρον από την εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των γερακιών του πολέμου. Οι φαντάροι μας δεν έχουν καμιά δουλειά να πολεμήσουν για ξένα συμφέροντα. Οι φαντάροι και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων πρέπει να εναντιωθούν στα σενάρια που τους θέλουν ως μηχανισμό καταστολής ενάντια σε άλλους λαούς – θύματα του πολέμου αλλά και ενάντια στον ίδιο τον ελληνικό λαό. Οι φαντάροι έχουν δικαίωμα να απαιτούν να μην συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες.

 ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ

 Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, έχουν τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανάγκες. Ο πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό, το ρατσισμό, το φασισμό. Την βάρβαρη πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων υπηρετούν και οι ναζιστές εγκληματίες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, οι υπερασπιστές των συνεργατών των Γερμανών, οπαδοί της δικτατορίας. Πίσω από κάθε εθνικιστική κραυγή κρύβεται το μίσος για τον ελληνικό λαό όπως και για κάθε άλλο λαό που υποφέρει, βρίσκεται η αφοσίωση τους στα μεγάλα αφεντικά και στους ιμπεριαλιστές. Στους χώρους δουλειάς τους γνωρίζουμε πολύ καλά. Είναι τσιράκια των αφεντικών, χτυπούν θρασύδειλα τους εργάτες που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στη βαρβαρότητα και στην εκμετάλλευση, συνδικαλιστές, φοιτητές, όσους έχουν διαφορετικό χρώμα, γλώσσα, θρήσκευμα, τους νέους και τις νέες που αγωνίζονται. Λειτουργούν δουλεμπορικά γραφεία ώστε να «παρέχουν» φτηνούς και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους στη μεγαλοεργοδοσία.

Πρέπει να απομονωθούν. Έχει τεράστιες ευθύνες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που προσκαλεί τους νεοναζί σε επισκέψεις σε στρατόπεδα ή σε νησιά όπως στο Καστελόριζο. Οι φαντάροι έχουν κάθε δικαίωμα να καταγγείλουν την παρουσία στα στρατόπεδα των υπόδικων εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Έχουν δικαίωμα να μην τραγουδούν εθνικιστικά συνθήματα και τραγούδια και να τα καταγγέλλουν.

 ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 Τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουμε πλούσια αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική δράση. Στην πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ενάντια στην παρουσία των γερακιών του πολέμου στο Αιγαίο, ενάντια στις βάσεις τους που αποτελούν ορμητήρια θανάτου για την ευρύτερη περιοχή. Οι λαοί της περιοχής έχουν και γνώση και πείρα για το πώς επαναχαράκτηκαν τα σύνορα στα Βαλκάνια τις τελευταίες δεκαετίες, με αίμα πόνο και ανείπωτες καταστροφές. Δεν έχουμε καμιά δουλειά να χύσουμε το αίμα μας για τους εμπόρους όπλων και πετρελαίων.

 Καλούμε τους στρατευμένους νέους, τους συναδέλφους μας που φόρεσαν το χακί, τα παιδιά της εργατικής τάξης να ορθώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα απέναντι σε όσους θέλουν να τους μετατρέψουν σε «κρέας για τα κανόνια» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων άρα και των στρατιωτών είναι η διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και όχι τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε βάρος των λαών.

 Η εργατική τάξη και ο λαός της πατρίδας μας, μαζί και οι στρατευμένοι νέοι, μέσα από τα σωματεία τους και τις επιτροπές αγώνα να διεκδικήσουν:

  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σε βάρος άλλων λαών της περιοχής. Να απαιτούν να μη συμμετέχει σε τέτοιους σχεδιασμούς κανένας φαντάρος ή άλλο στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων. Κανένας Έλληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα.

  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να φύγει αμέσως το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμιά υποδομή της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια κ.α.) ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

  • Καμιά αλλαγή συνόρων. Να μην επιτρέψουμε οι λαοί να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και εκμετάλλευσης.

  • Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Να βγαίνουν θαρρετά στην αναφορά ώστε να λύνονται ζητήματα που σχετίζονται με τη θητεία τους.

 

Τα Συνδικάτα

Περισσότερα

Διαμαρτυρία στο Παίδων «Αγία Σοφία» για την υπομετάγγιση παιδιών με μεσογειακή αναιμία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κέντρο διοίκησης του Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποίησαν σωματεία , φορείς με...

Παν-Καρδιτσιώτικο συλλαλητήριο διεκδίκησης στο Παλαμά(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πλημμυρών στο Παλαμά...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζ. ΨΝΑ Δαφνί: Κινητοποίηση και στάση εργασίας 13 Οκτώβρη με συγκέντρωση την πύλη του νοσοκομείου

Κάλεσμα του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων σε κινητοποίηση και στάση εργασίας την Παρασκευή 13/10/2023 στην...