Ανακοίνωση Συνδικάτου Μετάλλου για το θανατηφόρο ατύχημα στην ΣΥΜΕΤΑΛ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Συνδικάτο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του συνάδελφου, που έχασε την ζωή του, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες κατά την διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε στον χώρο χημικών στο εργοστάσιο της ΣΥΜΕΤΑΛ ομίλου Στασινόπουλου στην Μάνδρα Αττικής. Η πυρκαγιά έθεσε σε κίνδυνο όχι μόνο τον συνάδελφο που έφυγε από την ζωή, αλλά και δεκάδες ακόμα εργαζόμενους του εργοστάσιου. Τα όποια μέτρα ασφάλειας υπήρχαν, αποδείχτηκαν ελλιπή για να την εμποδίσουν και τη ευθύνη σε αυτό την έχει η εργοδοσία.

 Άλλος ένας εργάτης νεκρός που έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες άλλα περιστατικά τα οποία και έχουμε καταγγείλει όλο το προηγούμενο διάστημα. Όλα αυτά τα περιστατικά αναδεικνύουν την κατάσταση μέσα στους χώρους εργασίας. Η  αυθαιρεσία από τους εργοδότες που επικαλούμενοι την οικονομική κρίση, επιδίδονται  σε κυνήγι για την αύξηση των κερδών επιφέρει την περεταίρω εντατικοποίηση της εργασίας, ενώ ίδια στιγμή δεν λαμβάνουν ούτε τα βασικά μέτρα προστασίας, στηριζόμενοι στις πλάτες διαχρονικά όλων των αστικών κυβερνήσεων όπως και της σημερινής που συνεχίζει την πολιτική της ουσιαστικής υποβάθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας της εργατιάς.

Απαιτούμε:

 

  • Άμεσα και με ευθύνη των αρμόδιων οργανισμών να βγουν πορίσματα και να αποδοθούν οι ευθύνες.
  • Να μην υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στις θέσεις και τους όρους εργασίας κανενός εργαζόμενου στο εργοστάσιο.
  • Να αποζημιώσει η εταιρία τυχόν υλικές ζημίες που υπάρχουν από τις περιούσιες εργαζόμενων όπως, αυτοκίνητα.
  • Με ευθύνη των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών να ληφθεί μέριμνα ώστε να υπάρχει ανεμπόδιστη πρόσβαση των σωστικών – υγειονομικών μέσων στα εργοστάσια, π.χ πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα.

 

Καλούμε τους συνάδελφους να οργανωθούν στο συνδικάτο και να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Να μην ανεχτούν καμία είδους τρομοκρατία από αυτές που γίνονται μετά τα εργατικά ατυχήματα μέσα στα εργοστάσια από τους εργοδότες. Κανείς να μην σκύψει το κεφάλι, παίρνοντας όσο περισσότερα μέτρα από την μεριά μας για να μπορούμε να δουλεύουμε και να γυρίζουμε στο σπίτι μας με ασφάλεια.

        Κλιμάκιο του συνδικάτου θα επισκεφτεί τις επόμενες μέρες το εργοστάσιο και με ευθύνη του συνδικάτου άμεσα πρέπει να συσταθούν επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας μέσα στο εργοστάσιο, ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι μαζί με το συνδικάτο να διεκδικούν να δουλεύουν κάτω από ασφαλείς ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

 

Περισσότερα

Συνέντευξη του Παναγιώτη Πολίτη στο ραδιοφωνικό σταθμό Ελλαδα FM(AUDIO)

Συνέντευξη του Παναγιώτη Πολίτη, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, στο ραδιοφωνικό σταθμό...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Όλοι την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 6:30μμ στην πλατεία αγίου Πέτρου, στο Άργος.

Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ! ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ...

Συνδικάτο ΙΓΜΕ : Στηρίζουμε ενεργά των αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ...