Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Τροφίμων – Ποτών για το κλείσιμο του εργοστασίου PEPSICO – ΗΒΗ στα Οινόφυτα Βοιωτίας

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζομένους του κλάδου αλλά και σε όλη την εργατική τάξη την εργοδοσία του μονοπωλιακού ομίλου PEPSICO για την απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Η απόφαση αυτή είναι στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του ομίλου στην περιοχή των Βαλκανίων και έχει στόχο να αυξήσει τα κέρδη του ομίλου PEPSICO-HBH.

Ο συγκεκριμένος όμιλος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο στα προϊόντα που παράγει (αναψυκτικά, χυμούς, κρύο τσάι, ενεργειακά ποτά κα) με δεκάδες εργοστάσια παγκοσμίως. Σε αυτόν απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι που στις σημερινές συνθήκες δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να καταναλώσουν τα προϊόντα που παράγουν λόγω της συρρίκνωσης του εισοδήματος τους.

Άλλωστε αυτός είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, κέρδη για τα μονοπώλια, φτώχεια, ανεργία για τους εργαζόμενους.

Αυτόν το δρόμο υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες και έχουν σοβαρές ευθύνες γιατί υπηρετούν την πολιτική που δίνει το δικαίωμα της ασυδοσίας στην μεγαλοεργοδοσία, γιατί έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει όλα αυτά τα χρόνια φοροαπαλλαγές για τα μονοπώλια και από την άλλη νόμους που έχουν καταργήσει τις ΣΣΕ, την μόνιμη και σταθερή εργασία, το 8ωρο, το πενθήμερο και άλλες κατακτήσεις της εργατικής τάξης.

Οι εργαζόμενοι στην PEPSICO-HBH έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στην πρόταση της εργοδοσίας που τους χρυσώνει το χάπι με επιπλέον αποζημιώσεις και τις ονομάζει <<οικειοθελείς αποχωρήσεις>> και για κάποιους δουλειά σε εργολάβους σε άλλες εγκαταστάσεις, με μισθούς πείνας και καμμιά δέσμευση απέναντι τους από τα νέα αφεντικά.

Ή να αποφασίσουν οργανωμένα με το σωματείο τους να παλέψουν για την δουλειά τους και τις κατακτήσεις που είχαν μέχρι σήμερα, για την ίδια τους την ζωή.

Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος. Αυτός ο δρόμος, του αγώνα έχει προοπτική για να ζήσουμε καλά, να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας σήμερα.

Κόντρα στα εκατομμύρια που σκορπά η PEPSICO για να απαλλαγεί από εργαζόμενους με κατακτήσεις και να επιβάλλει το νόμο του κέρδους προς όφελος της.

Οι συνάδελφοι σήμερα στην γενική τους συνέλευση έστειλαν το μήνυμα στην εργοδοσία <<ότι δεν τέλειωσε μαζί τους>>. Με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν να δώσουν τον αγώνα ώστε να μην αποδεχτούν καμμιά απόλυση, , να μην δεχτούν καμμιά αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, να μην κλείσει το εργοστάσιο.

Αποφάσισαν να αγωνιστούν για την ζωή τους, για την αξιοπρέπεια τους για αυτό και γύρισαν την πλάτη στις προτάσεις της εργοδοσίας. Κόντρα στην λογική του συμβιβασμού, της εξαγοράς που έγινε προσπάθεια να περάσει μέσα στην συνέλευση.

Αυτό είναι ένα βήμα και ένα δείγμα της δύναμης που έχουμε όταν με συλλογικό τρόπο μέσα από το σωματείο αποφασίσουμε να υπερασπιστούμε το δίκιο μας. Αυτό φοβάται η εργοδοσία, αυτό δεν ήθελε να γίνει, πάρα και την σοβαρή προσπάθεια να σπείρει αυταπάτες και συγχύσεις στα μυαλά των συναδέλφων ώστε να γίνουν εύκολος στόχος για να υλοποίηση τους σχεδιασμούς της.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα στον κλάδο να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα τους,

Η ομοσπονδία και τα συνδικάτα θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις στον αγώνα που αποφάσισαν οι συνάδελφοι μας.

Απαιτούμε από την εργοδοσία να πάρει πίσω την απόφαση της.

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ PEPSICOΗΒΗ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ

ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ- ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

Περισσότερα

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...

Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών νομού Ιωαννίνων: Αποτελέσματα εκλογών

Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων σε Ομοσπονδία και Εργατικό Κέντρο...

Ομοσπονδία Τροφίμων : 14 Δεκέμβρη παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΕΒ

Ύστερα από την σύσκεψη και συζήτηση των Σωματείων του κλάδου με θέμα Υπογραφή Συλλογικών...