Ανακοίνωση – Καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαυρίου για την πολιτική που ακολουθεί η ΔΕΗ και η κυβέρνηση ενάντια στα λαϊκά νοικοκυριά

Δημοσιεύτηκε στις

Πριν λίγες μέρες η ΔΕΗ ξεκίνησε μια διαφημιστική καμπάνια με την οποία ενημερώνει τους πελάτες της ότι αν προλαβαίνουν να πληρώσουν τον λογαριασμό πριν λήξει, τότε έχουν έκπτωση 15%. Αυτό μας ενημέρωνε το πρωτοσέλιδο κυβερνητικής εφημερίδας δείχνοντας έτσι το «κοινωνικό» πρόσωπο της εταιρίας. Αυτό το μέτρο φυσικά δεν έχει κανένα αντίκρισμα στα φτωχά-λαϊκά στρώματα γιατί η συντριπτική πλειοψηφία πληρώνει καθυστερημένα, μιας και φτύνει αίμα να πάρει τα βασικά για την διαβίωση πληρώνοντας κυρίως με έναντι για να συνεχίσει να έχει το αναγκαίο κοινωνικό αγαθό που λέγεται ρεύμα.

Τα διάφορα μέτρα για δήθεν πολλές δόσεις μέχρι τέλος Ιουλίου, για διακανονισμό, είναι και αυτά για λίγους μιας και ξεχωρίζει τους πελάτες της σε «καλούς» και «κακούς» σε αυτούς που τους κόπηκε το ρεύμα παλαιότερα, βρήκαν κάποια λεφτά και έκαναν διακανονισμό και σε αυτούς που τους έκοψαν το ρεύμα, δεν βρήκαν λεφτά για διακανονισμό, επανασύνδεσαν το ρολόι με κινητοποίηση των λαϊκών επιτροπών. Αυτούς τους τελευταίους τους ζητάνε τα μισά λεφτά μπροστά και τα άλλα σε δέκα δώσεις. Έτσι με αυτό τον τρόπο η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να έχει την πρόσβαση σε πολλές δώσεις. Επίσης τα στενά όρια του κοινωνικού τιμολογίου «πέταξαν» έξω χιλιάδες οικογένειες με πολλαπλά προβλήματα. Η ΔΕΗ προχώρησε ακόμα σε ένα παραπέρα βήμα εκβιασμού των λαϊκών οικογενειών μιας και τα «φουσκωμένα» τιμολόγια τα δίνει σε εισπρακτικές εταιρίες.

Τα παραδείγματα είναι πολλά με ανθρώπους καρκινοπαθείς, διαβητικούς, πολύτεκνους να συνεχίζουν να βλέπουν τα συνεργεία της ΔΕΗ να τους κόβουν το ρεύμα ή να ζουν με τον φόβο ότι κάποια στιγμή θα μείνουν στο σκοτάδι.

Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στον εξαντλημένο λαό από την ληστρική πολιτική τους, όταν την ίδια ώρα παίρνουν μέτρα μείωσης της φορολογίας στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο για τις επιχειρήσεις.

Τελευταίο δείγμα αυτής της κατάστασης είναι η διακοπή ρεύματος σε οικογένεια με καρκινοπαθή και διαβητικό, στο Κορωπί.

Απαιτούμε:

  • ·        Την διεύρυνση του μέτρου του κοινωνικού τιμολογίου, στην Κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • ·        Να μπουν στην ρύθμιση των 36 δόσεων όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • ·        Να αυξηθούν οι δώσεις και να κουρευτούν «φουσκωμένα» τιμολόγια πολύτεκνων, ανέργων και ευπαθών ομάδων.   
  • ·        Να μην κόβεται το ρεύμα τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς μήνες.
  • ·        Να διαγραφή το χρέος από τα τιμολόγια πολύτεκνων, ανέργων και ευπαθών ομάδων. Να μην επιτραπεί σε δικηγορικά γραφεία-εισπρακτικές εταιρίες να ενοχλούν τους οφειλέτες. 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: «Πανάκριβα ενοίκια – Πανάκριβη ζωή σε Ελλάδα και Γαλλία παλεύουμε μαζί»

 Αλληλεγγύη στους φοιτητές της Γαλλίας! «Πανάκριβα ενοίκια – Πανάκριβη ζωή σε Ελλάδα και Γαλλία παλεύουμε...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής: 28 – 29 Σεπτέμβρη τρίωρες στάσεις εργασίας στη SARMED

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής και Νήσων προχώρησε τη Δευτέρα 25/9 σε παρέμβαση...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Αναχώρησαν σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη, τα είδη πρώτης ανάγκης, προς το Εργατικό Κέντρο Λάρισας...