Ανακοίνωση – Καταγγελία Σωματείων περιοχής Αλεξανδρούπολης για το Εργατικό Κέντρο Καβάλας

0

 

Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που έχουν κάτσει για χρόνια στις πλάτες των εργαζομένων και αποτελούν φρένο και βραχνά στις διεκδικήσεις τους, δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να κρατήσουν τα σκήπτρα της σαπίλας σε μία σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Με δεκάδες σωματεία – “μαϊμού” που έστησαν το προηγούμενο διάστημα, με ανύπαρκτες γενικές συνελεύσεις που νομιμοποιούν νόθους αντιπροσώπους και αρχαιρεσίες, με συμμετοχή των ίδιων των εργοδοτών σε εκλογές.

Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω η πρωτοφανής ενέργεια της πλειοψηφίας στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας να προσλάβει με ιδιωτικό συμφωνητικό εταιρεία security – μπράβους για να κάνει face control και να χτυπά εκλεγμένους αντιπροσώπους εργατικών σωματείων.

Πιο συγκεκριμένα, τη μέρα της ετήσιας τακτικής συνέλευσης, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των σωματείων βρήκαν στη είσοδο του Εργατικού Κέντρου άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας/security, οι οποίοι είχαν στα χέρια τους λίστα συναδέλφων – αντιπροσώπων και με βάση αυτή απαγόρευαν ή όχι την είσοδο. Η άρνηση των εργατών αντιπροσώπων να δώσουν στοιχεία σε μπράβους που δεν έχουν καμιά σχέση με σωματεία και το εργατικό κίνημα αντιμετωπίστηκε με βρισιές, προπηλακισμούς και βιαιοπραγίες εναντίον των αντιπροσώπων.

Ο λόγος που κάνει την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας να φτάνει στο τελευταίο σκαλοπάτι της σαπίλας είναι ότι οι μεγαλοεργοδότες της περιοχής τούς έχουν “τραβήξει το αυτί” και ζητάνε άμεσα να ξεμπερδεύουν με το οργανωμένο εργατικό κίνημα, με λυμένα τα χέρια για να βασιλεύει η εργοδοτική αυθαιρεσία. Ακριβώς και γι’ αυτό είχαν ως θέμα στη Γενική Συνέλευση να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο να εκπονήσει σχέδιο αλλαγής του καταστατικού που θα τους δίνει το δικαίωμα να επιβάλλουν πειθαρχικές ποινές σε συνδικαλιστές και να διαγράφουν απ’ τη δύναμή του σωματεία που αρνούνται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα παρακολουθούμε σαν θεατές τις βρωμιές τους!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη σε όλο αυτόν το μηχανισμό των εργατοπατέρων που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις μας, αποτελούν το δεξί χέρι των αφεντικών. Είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις με σκοπό και στόχο να κρατούν το συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο και χειραγωγημένο από την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Νωπή είναι η άθλια στάση τους. Όχι απλά δεν κούνησαν το μικρό τους δαχτυλάκι ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα και στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, αλλά λύσσαξαν απέναντι σε συνδικαλιστικές οργανώσεις που κήρυξαν απεργία.

Τα ταξικά σωματεία της πόλης μας, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καταδικάζουμε αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα και προειδοποιούμε ότι δε θα μείνουν αναπάντητα όπου κι αν συμβούν.

Η γενικευμένη απέχθεια και η αποστροφή που υπάρχουν στους εργαζόμενους για το ρόλο των εργατοπατέρων είναι ανάγκη να εκφραστούν με συμμετοχή στην πάλη και στους αγώνες, με οργάνωση στα ταξικά σωματεία.

Συνεχίζουμε στους χώρους δουλειάς τη συζήτηση για το χαρακτήρα των αντιλαϊκών μέτρων και ποιους εξυπηρετούν.

Οργανώνουμε την πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα , για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ, επαναφορά στα 751 ευρώ κατώτερο μισθό, επαναφορά των Κλαδικών Συμβάσεων.

 

 

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Έβρου

Ένωση Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξ/πόλης & Περιφέρειας

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης

Την ανακοίνωση συνυπογράφει και η Τοπική Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.