Ανακοίνωση για Γενική Συνέλευση και Εκλογές στις 19.3.17 του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών

Δημοσιεύτηκε στις

ΔΩΣΕ ΜΑΖΙΚΑ – ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΗ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Συνάδελφοι,

 Τα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο εξακολουθούν να είναι εδώ.  Η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί των εργοδοτών με όπλο την απειλή της απόλυσης είναι εδώ.  Τα συνεχόμενα αντεργατικά μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας και τη ζωή των οικογενειών μας αυξάνονται.

Η επίθεση αυτή έχει ονοματεπώνυμο.  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ μαζί με  ΕΕ-ΔΝΤ και εργοδοσία και τις πλάτες του εργοδοτικού συνδικαλισμού, συνεχίζουν την αντιλαϊκή πολιτική που επιδεινώνει τη κατάσταση για τους εργαζόμενους του κλάδου και όλης της χώρας. Στο στόχαστρο μπαίνουν μισθοί, συντάξεις, ασφαλιστικό ενώ ετοιμάζουν νέο μπαράζ αντεργατικών μέτρων.

 Εργαζόμαστε καθημερινά ξεπερνώντας τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.  Οι παραβάσεις για ωράρια και υπέρβαρα είναι αμέτρητες, τα ατυχήματα συχνά.  

Δεν θα γίνουμε εμείς τα επόμενα θύματα για τα κέρδη των εργοδοτών.

Όμως υπάρχουν και ελπιδοφόρα μηνύματα. Μέσα στην τελευταία διετία το Σωματείο μας ανέπτυξε σημαντικούς αγώνες μέσα στον κλάδο ενάντια στις απολύσεις και την απληρωσιά, στη τρομοκρατία, τη καταπάτηση ωραρίων. Δώσαμε τη μάχη αναπτύσσοντας αγώνες μαζί με άλλα σωματεία για τα κοινά προβλήματα των εργαζομένων στις μεταφορές. Οι αγώνες δείχνουν προς ποια κατεύθυνση πρέπει να πορευτούν οι εργαζόμενοι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους οδηγούς να βάλουμε ένα τέλος στην ασυδοσία που έχει επιβληθεί στον κλάδο μας καθιερώνοντας τα εξοντωτικά ωράρια, αδιαφορώντας για τις ζωές των συναδέλφων μας.

 Είναι ώρα συνάδελφοι να ενισχύσουμε το σωματείο μας, οργανωμένα-δυναμικά, να δώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση στο καθεστώς εργασίας που μας έχουν επιβάλει.  Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης.  Να ζούμε και να δουλεύουμε με βάση την ανάπτυξη της επιστήμης και των παραγωγικών μέσων.

 

Σας καλούμε στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομ. Σκυλίτση 19)

την Κυριακή 19 Μάρτη στις 10.30 π.μ. (3ος όροφος)

 

Η συμμετοχή των συναδέλφων θα δώσει δύναμη στο σωματείο μας που θα είναι όπλο στα χέρια των οδηγών.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.ΟΔ

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Όλοι στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία 8 – 10 Φλεβάρη

Απεργιακή Συγκέντρωση Τετάρτη 8 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στα πλοία BLUE STAR στον Ηλεκτρικό Συνάδελφοι...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών: Για την απόφαση περιφερειάρχη Ηπείρου για κλείσιμο ΚΤΕΟ

 Στεκόμαστε απέναντι στις επιλογές των ιδιωτικοποιήσεων και του κλεισίματος των δημόσιων ΚΤΕΟ          «Τίτλους τέλους» έβαλε...

Σωματείο Εργαζομένων Atos Greece: Για την επικείμενη εξαγορά της Atos-Unify από τη Mitel

Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι, Μετά και τις χτεσινές ανακοινώσεις για την επικείμενη εξαγορά του μεγαλύτερου κομματιού της...