Αλληλεγγύη Στους Εργαζόμενους Της FLORMAR

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη του με τον συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας FLORMAR της Τουρκίας.

Η εταιρεία καλλυντικών FLORMAR, θυγατρική της Γαλλικής πολυεθνικής Yves Rocher, επιχειρώντας να χτυπήσει την συνδικαλιστική οργάνωση και δράση του Σωματείου PETROLIS στη συγκεκριμένη εταιρεία, ξεκίνησε μια τακτική εκφοβισμών, απειλών και πιέσεων προς τους εργαζόμενους για να μην γίνουν μέλη στο Σωματείο. Όταν αυτές οι τακτικές απέτυχαν, η εταιρεία προχώρησε σε 115 απολύσεις εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι της FLORMAR αγωνίζονται για την ανάκληση των απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το παράδειγμα της FLORMAR αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα για να έχουν φθηνούς εργαζόμενους. Θα κάνουν ότι μπορούν για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση και τον αγώνα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα όμως, αποδεικνύεται η δύναμη της οργάνωσης και της αλληλεγγύης των εργατών, που μπορεί να αντιπαρατεθεί και να διεκδικήσει το δίκιο κόντρα σε κάθε εργοδότη.

Το ταξικό κίνημα της Ελλάδας εκφράζει την Αλληλεγγύη και στήριξη του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της FLORMAR και του Συνδικάτου τους PETROLIS.

Απαιτούμε την ανάκληση των Απολύσεων και την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

 

Περισσότερα

Δικαίωση για χιλιάδες νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό «χαστούκι» για Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ οι πρώτες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών

Δικαίωση για χιλιάδες νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς- Ηχηρό «χαστούκι» για Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ οι πρώτες αποφάσεις...

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: Να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις & να πληρωθούν οι μηχανικοί με “μπλοκάκι” στον όμιλο AVAX

Πάλη για κάλυψη όλων μέσω ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις. Κατάργηση της εργασίας με μπλοκάκι Το...

ΣΥΠΑ – Για καθυστερήσεις πληρωμής αποζημιώσεων για εκτός έδρας μετακινήσεις

Θεωρούμε ότι η καθυστέρηση που υπάρχει στην καταβολή των αποζημιώσεων για τις εκτός έδρας...