Τρίτη, Σεπτέμβριος 25

Αλληλεγγύη Στους Εργαζόμενους Της FLORMAR

Το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη του με τον συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας FLORMAR της Τουρκίας.

Η εταιρεία καλλυντικών FLORMAR, θυγατρική της Γαλλικής πολυεθνικής Yves Rocher, επιχειρώντας να χτυπήσει την συνδικαλιστική οργάνωση και δράση του Σωματείου PETROLIS στη συγκεκριμένη εταιρεία, ξεκίνησε μια τακτική εκφοβισμών, απειλών και πιέσεων προς τους εργαζόμενους για να μην γίνουν μέλη στο Σωματείο. Όταν αυτές οι τακτικές απέτυχαν, η εταιρεία προχώρησε σε 115 απολύσεις εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι της FLORMAR αγωνίζονται για την ανάκληση των απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το παράδειγμα της FLORMAR αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα για να έχουν φθηνούς εργαζόμενους. Θα κάνουν ότι μπορούν για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση και τον αγώνα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα όμως, αποδεικνύεται η δύναμη της οργάνωσης και της αλληλεγγύης των εργατών, που μπορεί να αντιπαρατεθεί και να διεκδικήσει το δίκιο κόντρα σε κάθε εργοδότη.

Το ταξικό κίνημα της Ελλάδας εκφράζει την Αλληλεγγύη και στήριξη του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της FLORMAR και του Συνδικάτου τους PETROLIS.

Απαιτούμε την ανάκληση των Απολύσεων και την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

 

Comments are closed.