Αλληλεγγύη στην Απεργία των Μεταλλεργατών της Τουρκίας

Δημοσιεύτηκε στις

Προς

 

Συνδικάτο Birlesik Metal-Is

Πρεσβεία Τουρκίας στην Ελλάδα

Ένωση Βιομηχάνων Μετάλλου Τουρκίας

 

 

 

Αλληλεγγύη στην Απεργία των Μεταλλεργατών της Τουρκίας

 

 

Το ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και το Συνδικάτο Μετάλλου Λάρισας εκφράζουμε την στήριξη μας στον δίκαιο αγώνα των Τούρκων μεταλλεργατών (Birlesik Metal-Is) για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις.

Την Πέμπτη 29 Γενάρη ξεκίνησε στην Τουρκία μαζική απεργία 15.000 μεταλλεργατών σε 22 εργοστάσια, 10 Τουρκικών πόλεων που απαιτούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς σε κλαδικό επίπεδο, μείωση των μισθολογικών διαφορών μεταξύ ειδικοτήτων και εφαρμογή της ΣΣΕ για δύο και όχι τρία χρόνια. Η απεργία συναντά την επίθεση της εργοδοσίας που προσπαθεί να μπλοκάρει την απεργία τόσο αξιοποιώντας την αντι-απεργιακή νομοθεσία, όσο και προσπαθώντας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό(έστησε κάλπες όπου καλούσε τους υπαλλήλους των γραφείων να ψηφίσουν κατά της απεργίας των μεταλλεργατών, όμως χωρίς επιτυχία).

Σε έναν κλάδο που η εργατική τάξη μετρά καθημερινά θύματα και σακατεμένους εργάτες, ενώ οι καπιταλιστές μετρούν καθημερινά αμύθητα κέρδη, ο αγώνας των Τούρκων μεταλλεργατών για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις είναι δίκαιος. Οι προσπάθειες των εργοδοτών να μπλοκάρουν την απεργία σας επικαλούμενοι την «εθνική ασφάλεια» αποδεικνύουν ότι για τους εργοδότες «εθνική ασφάλεια» είναι η ασφάλεια των κερδών τους, ενώ για την ασφάλεια των μεταλλεργατών της Τουρκίας απαντούν οι εκατοντάδες νεκροί της Σόμα και των άλλων εργοστασίων-τάφων των εργατών, αδερφών μας.

 

Το ΠΑΜΕ

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής

Το Συνδικάτο Μετάλλου Λάρισας

 

Στηρίζουν τον αγώνα των Τούρκων Μεταλλεργατών και καταθέτουν το παρόν υπόμνημα στην Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα απαιτώντας την υλοποίηση των αιτημάτων τους και να μην γίνει καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση της Τουρκίας ενάντια στην απεργία.

 

 

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής

Συνδικάτο Μετάλλου Λάρισας

 

Αθήνα, 30.1.15

Περισσότερα

Διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο τη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πραγματοποιήθηκε χθές, 22 Ιουλίου, η διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο...

Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα Τρένα με...

Αποστολή του ΠΑΜΕ στην Δανία

Στις 4 και 5 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε διήμερη επίσκεψη του ΠΑΜΕ στην Δανία ύστερα από...