Αλληλεγγύη στην Απεργία των Εργαζομένων του Δημοσίου της Γαλλίας στις 10 Οκτώβρη

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ΠΑΜΕ, μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας και έχει στη δύναμη του εκατοντάδες συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, εκφράζει την Αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στο Δημόσιο της Γαλλίας που προχωρούν σε Απεργία στις 10 Οκτώβρη.

Συνάδελφοι, η συνέχιση των μεγάλων κινητοποιήσεων των γάλλων εργαζομένων των προηγούμενων ημερών, η νέα απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δημόσιο δείχνει τον δρόμο σε όλους τους εργαζόμενους. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει φρένο στην αντεργατική επίθεση, που προωθείται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και έχει ως στόχο την διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

 Ο μόνος δρόμος είναι ο συνεχής ταξικός Αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αυτών που δουλεύουν και παράγουν τον τεράστιο πλούτο που υπάρχει σήμερα. Κόντρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που μας ζητούν να ζούμε με λιγότερα. Κόντρα σε όσους μας ζητούν να θυσιάσουμε τα δικαιώματα μας για την «ανάπτυξη» και την κερδοφορία των μονοπωλίων. Κόντρα σε αυτούς που μιλάνε για αγώνες, αλλά ο ρόλος τους είναι να οδηγούν τους εργαζόμενους σε «κοινωνικούς διάλογους» για να παραδώσουν τα δικαιώματα τους.

Σήμερα σε συνθήκες βαθειάς κρίσης του καπιταλισμού οι εργαζόμενοι  του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα έχουμε ανάγκη να συντονίσουμε τον αγώνα μας πανευρωπαϊκά. Να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βάζουν οι γραφειοκρατικές ηγεσίες της ΣΕΣ και όλοι μαζί να δράσουμε από κοινού με στόχους: 

  • Να Σταματήσουν Οι Ιδιωτικοποιήσεις

  • Να Υπερασπιστούμε Τα Εργασιακά, Μισθολογικά Και Ασφαλιστικά Μας Δικαιώματα

  • Να Διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις με Αυξήσεις στους Μισθούς

  • Να Προστατέψουμε Το Δικαίωμα Στην Απεργία, Τα Συνδικαλιστικά Δικαιώματα Και Ελευθερίες

Το ΠΑΜΕ είναι ανοιχτό να συντονιστεί  και να δράσει συντροφικά, με όλα τα αγωνιστικά συνδικάτα στην Ευρώπη.

Ζητώ οι εργαζόμενοι της Γαλλίας! Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας βρίσκεται στο πλευρό σας.

 

Comments are closed.