Αλληλεγγύη με τη Γενική Απεργία της USB στην Ιταλία στις 10 Νοεμβρίου

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ, εκφράζει την αλληλεγγύη του με τη Γενική Απεργία που διοργανώνει η συνδικαλιστική οργάνωση USB, μέλος της ΠΣΟ, στις 10η Νοεμβρίου στην Ιταλία

Σε όλες τις χώρες, οι καπιταλιστές θέλουν να αποτελειώσουν ό, τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα των εργαζομένων: θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς σταθερή και μόνιμη δουλειά, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ευέλικτο ωράριο εργασίας, χωρίς κοινωνική ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη. θέλουν φτηνούς εργαζόμενους για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Αυτές τις πολιτικές υπηρετούν τόσο η ΕΕ όσο και οι εθνικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, στην Ιταλία και σε όλη την Ευρώπη ανεξάρτητα από τα χρώματα που έχουν ή τις ταμπέλες που χρησιμοποιούν, σοσιαλδημοκρατικές ή συντηρητικές, «αριστερές» ή «δεξιές».

Ταυτόχρονα, και στις δύο χώρες η καταπίεση και η καταστολή εναντίον των εργαζομένων κλιμακώνεται, με επιθέσεις εναντίον συνδικαλιστών στην Ιταλία και στην Ελλάδα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που προωθεί την απαίτηση των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων να απαγορεύσουν το δικαίωμα στην απεργία. Σε όλες τις χώρες, η ΕΕ επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων στον συλλογικό, οργανωμένο αγώνα, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Ενάντια στις εξελίξεις αυτές, το ΠΑΜΕ καλεί σε διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα στις 9 Νοεμβρίου και προετοιμάζει νέα Γενική Απεργία.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τους αγώνες της USB εναντίον των επιχειρηματικών ομίλων, εναντίον της κυβέρνησης της Ιταλίας και της ΕΕ. Είμαστε αλληλέγγυοι με τον δίκαιό σας αγώνα και εκφράζουμε την υποστήριξή μας στην απεργία σας στις 10 Νοεμβρίου.

Περισσότερα

Συλλυπητήρια στον συνάδελφό & πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον...

Ψήφισμα σωματείων ενάντια στην απόλυση συνδικαλιστή στην “Ηλεκτροδυναμική”

Καταγγέλουμε στους εργαζόμενους της πόλης την κατάπτυστη στάση της εργοδοσίας της «Ηλεκτροδυναμικής», υπεργολάβου στα...

H ΔΑΣ για τις εκλογές στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου – Διπλασιασμός σε ψήφους,ποσοστά και έδρες

Η ΔΑΣ ΝΤ ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τους αντιπροσώπους που ενίσχυσαν διακριτά το ψηφοδέλτιο και διπλασίασαν...