Έκτακτη Ενημέρωση : Κινητοποίηση και συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

Αυτή τη στιγμή, εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν κινητοποίηση και συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Εργασίας.

 Καλούμε όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν τώρα αποφάσεις αγώνα, να βγουν στο δρόμο.

 Το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο μαζί με το σημερινό πόρισμα της «επιτροπής σοφών», συντρίβει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Την ίδια ώρα που χαρίζουν χρήμα και απαλλάσσουν από χρέη τους επιχειρηματικούς ομίλους, επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, να την μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.

 Μας θέλουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς συντάξεις, χωρίς προστασία στους χώρους δουλειάς, χωρίς πρόσβαση στην υγεία και την πρόνοια. Σπρώχνουν τους εργαζομένους στα νύχια των αρπαχτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλιση ως πεδίο κερδοφορίας, στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών και στους επιχειρηματίες της υγείας.

 Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!

Να μην περάσει η νέα επέλαση στα δικαιώματα που κατακτηθήκαν με πολύχρονους αγώνες και αίμα.

 Όλοι τώρα έξω από το Υπουργείο Εργασίας!

Όλοι αύριο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 6.30μμ!

 

Φωτογραφίες από την Κατάληψη στο Υπουργείο Εργασίας είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://plus.google.com/+PamehellasGr/photos

Περισσότερα

Η παιδική εκπομπή του ΠΑΜΕ Αγριόχηνες το Σάββατο 7 Φλεβάρη

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026, στις 9.00 το πρωί στο web radio του ΠΑΜΕ...

6 Φλεβάρη Απεργία – Οι λιμενεργάτες δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο! ΣΠΟΤ

«Οι λιμενεργάτες δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο» σε 6 χώρες και 20 λιμάνια Η αυριανή...

SPOT Απεργία σε Πειραιά και Θριάσιο 6 Φλεβάρη- Διεθνής μέρα δράσης των λιμενεργατών σε 6 χώρες και 20 λιμάνια

Απεργία σε Πειραιά και Θριάσιο 6 Φλεβάρη με αποφάσεις εργατικών κέντρων και συνδικάτων -...