Ταξική Ενότητα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων : Για το εργατικό ατύχημα σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Καβρού.

0
image_pdfimage_print

ΤΩΡΑ Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για τον άδικο χαμό του 37χρονου συναδέλφου έπειτα από εργατικό ατύχημα. Ευχόμαστε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους.

Μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει το γεγονός του νέου εργατικού δυστυχήματος στον νομό μας, όπου ο 37χρονος συνάδελφος έχασε χθες (25/07) τη ζωή του εν ώρα εργασίας σε μεγάλο ξενοδοχείο 4* στην περιοχή της Γεωργιούπολης. Το τραγικό αυτό περιστατικό  έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν κάθε καλοκαίρι στα ξενοδοχεία των Χανίων, και είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας μας, των λειψών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και της τραγικής υποστελέχωσης του σώματος επιθεώρησης εργασίας στον Νομό.

            Αυτά τα περιστατικά αποδεικνύουν περίτρανα ότι η “ανάπτυξη”, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ και γεύονται οι ξενοδόχοι, το κεφάλαιο συνολικά, πραγματικά τρέφεται από το αίμα της εργατικής τάξης! Η “ανάπτυξή” τους, όπως και η κρίση τους, προϋποθέτουν το ξεζούμισμα ως και τη θυσία της ζωής μας και των παιδιών μας. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και στα ξενοδοχεία είναι ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που εξυπηρετούν διαχρονικά την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Εν μέσω πανδημίας, εξόφθαλμα πλέον φαίνονται οι τραγικές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας στους εργασιακούς χώρους, δικαιώματα τα οποία θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των μεγαλοξενοδόχων, των μονοπωλίων στον τουρισμό.

Η οργή και η αγανάκτηση όλων μας για τον άδικο χαμό του συναδέλφου,

 θα πρέπει να μετατραπεί σε οργάνωση και διεκδίκηση.

Με σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες»  να οργανωθούμε σε κάθε ξενοδοχείο, να πάρουμε στα χέρια μας την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας! Να μετατρέψουμε το Σωματείο μας σε οργανωτή της πάλης και της διεκδίκησής κόντρα στα συμφέροντα του μεγάλου ξενοδοχειακού κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του! Να παλέψουμε για μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε ξενοδοχείο!

Απαιτούμε:

  • Άμεση διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα
  • Πλήρη αποζημίωση στην οικογένεια του
  • Επαρκή μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας για όλους τους συναδέλφους
  • Στελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι στους εργασιακούς χώρους.

 

Share.

Comments are closed.