Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας για το πολυνομοσχέδιο(ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

 

Τα ψέματα της κυβέρνησης και η αλήθεια για το πολυνομοσχέδιο που τσακίζει μισθούς, εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και θέλει να βάλει τα συνδικάτα στο γύψο.

Πραγματοποιούμε τη σημερινή συνέντευξη τύπου γιατί θέλουμε και να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου οδοστρωτήρα των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, αλλά κυρίως γιατί θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στην εργατική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοτικές οργανώσεις. Να δώσουμε συνέχεια στις κινητοποιήσεις που είναι αναγκαίες και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να είναι μαζικές, μαχητικές, δυναμικές, αποφασιστικές, με στόχο να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε το περιβόητο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, του οποίου η συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή. Πρόκειται για ένα πολυνομοσχέδιο που θέλει να κάνει νόμο όλα τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων και κυριολεκτικά σαρώνει ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων. Η κυβέρνηση προκλητικά προσπαθεί να εξωραΐσει την αντεργατική επίθεση που συνεχίζει με νέα ορμή από εκεί που την άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.(…)

Ολόκληρο το κείμενο της εισηγητικής ομιλίας στη συνέντευξη τύπου εδώ