Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου : Συνεχίζεται η απεργία στην επιχείρηση “ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ” – Συγκέντρωση στα δικαστήρια

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες.

Το Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου χαιρετίζει τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «Αφοί Βλάχου», οι οποίοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις μη αποδεχόμενοι την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Μέντη Δαμασκηνού, Προέδρου του Εργατικού  Κέντρου Λαυρίου και μέλους της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζομένων στην επιχείρηση. Προχώρησαν σε απεργία με αίτημα να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου.

Καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας, η οποία με την παρουσία της αστυνομίας στην είσοδο, προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν την απεργία τους. Σε συνέχεια αυτής της στάσης, η εργοδοσία προχώρησε σε αγωγή ενάντια στο Συνδικάτο Τύπου-Χάρτου το οποίο, στηρίζοντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων για τη συνέχιση του αγώνα, προκήρυξε 48ωρη απεργία στο εργοστάσιο. Η εργοδοσία με την αγωγή ζητάει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία, προσπαθώντας έτσι να εντείνει την τρομοκρατία.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, συνολικά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους φορείς του μαζικού-λαϊκού κινήματος, να καταδικάσουν τη στάση αυτή της εργοδοσίας, να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων της επιχείρησης «Αφοί Βλάχου» και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση στα Δικαστήρια Ευελπίδων, στο κτίριο 6, την Πέμπτη 18/7, στις 9:30 μ.μ.

 Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ