Τετάρτη, 4 Αυγούστου

Συνδικάτο Τύπου -Χάρτου : Όλοι στη εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του συνδικάτου 16 Μάη 10π.μ.

0
image_pdfimage_print

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΗ, ΣΤΙΣ 10 πμ.

(στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Μακρονήσου Αγ. Ασωμάτων 31- Θησείο)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

 Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συνδικάτου μας. Οι εκλογές μας γίνονται σε μια πολύ σημαντική περίοδο.

Από τη μία αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας μέσα στους χώρους δουλειάς, όπου κυβέρνηση και εργοδοσία προσπαθούν να την αξιοποιήσουν στο έπακρο για να πάρουν επιπλέον αντεργατικά μέτρα. Πολλοί από εμάς βρεθήκαμε με μειωμένο εισόδημα από αναστολές ή μειωμένα ωράρια εργασίας, με εντατικοποίηση και ωράρια λάστιχο για να προλάβουμε τις ανάγκες της αυξημένης παραγωγής, με το άγχος μήπως κολλήσουμε τον ιό αφού τα ελλειπή  μέτρα προστασίας από την εργοδοσία και το κράτος μέσα στους χώρους και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μας φέρνουν καθημερινά αντιμέτωπους με αυτό τον κίνδυνο. Από την άλλη ψηφίζονται το ένα μετά το άλλο αντεργατικά-αντιλαϊκά νομοσχέδια με αποκορύφωμα το τελευταίο με το οποίο θέλουν να καθιερώσουν  και να νομιμοποιήσουν τη 10ωρη εργασία, να χτυπήσουν ακόμα πιο πολύ το 8ωρο και το σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση μέσα στα εργοστάσια, το δικαίωμά μας στην οργάνωση, στην απεργία.

Το Συνδικάτο μας, μαζί με τις Επιτροπές Αγώνα, τις Επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας, με δεκάδες πρωτοπόρους συναδέλφους, δώσαμε μάχη να οργανώσουμε τον αγώνα για να μην εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα μέσα στους χώρους, να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της υγείας της δικής μας και των οικογενειών μας, για να μην περάσουν οι αντεργατικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα κέρδη των εργοδοτών.

Αλλού πετύχαμε καλύτερα αποτελέσματα αλλού λιγότερα. Αυτό που καταλάβαμε για ακόμα μία φορά είναι πως χωρίς τους συναδέλφους, χωρίς τη δική τους οργάνωση, αλληλεγγύη και αγώνα μέσα σε κάθε χώρο και συνολικά με τη συμμετοχή τους στο Σωματείο καμία κατάκτηση δεν είναι εφικτή.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας πάνω στους νόμους που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προσπαθεί να βάλει ακόμα ένα εμπόδιο στη λειτουργία των Συνδικάτων, ειδικά των ταξικών, για να προλάβει τις αντιδράσεις που είναι μπροστά, να προλάβει ώστε η δίκαιη αγανάκτηση όλων μας να μη γίνει οργανωμένος αγώνας που θα αμφισβητεί την πολιτική που ξηλώνει ένα ένα τα κατακτημένα μας δικαιώματα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη.

Το Συνδικάτο μας, με την υπερεκατονταετή πείρα του, συνολικά το εργατικό κίνημα έχει περάσει πολύ μεγαλύτερες φουρτούνες και δεν το έβαλε κάτω.

Θα δώσουμε για άλλη μια φορά απάντηση στα σχέδιά τους, όπως κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

 Με τη συμμετοχή μας στην Εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα ακυρώσουμε στην πράξη τις προσπάθειές τους να μας φιμώσουν, να μας φοβίσουν, να μας παραπλανήσουν, να μας στείλουν σπίτια μας και να μας βάλουν να συμμετέχουμε με “ηλεκτρονικές” και άλλες άψυχες και ακίνδυνες διαδικασίες στο Σωματείο μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

ΔΕ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.

Share.

Comments are closed.