Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου : Για την κακοκαιρία και τα μέτρα της κυβέρνησης

0

Το συνδικάτο τύπου και χάρτου ενημερώνουμε τις συναδελφισσες και τους συναδέλφους, ότι όπως σήμερα Τρίτη  25, έτσι και αύριο Τέταρτη 26 Γενάρη έχει ανακοινωθεί γενική αργία.

Η κυβέρνηση κάτω από τη πίεση των συνδικάτων και τη γενικευμένη αγανάκτηση και οργή των εργαζομένων , προχώρησε στην απόφαση για γενική αργία, κάτι που σημαίνει, ότι κανένας εργαζόμενος δεν υποχρεούται, να εργαστεί σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη με καμιά μορφή ούτε με τηλεργασια. Παρ’ όλα αυτά, όπως μας καταγγέλλουν εργαζόμενοι, εργοδότες  στέλνουν μηνύματα και παίρνουν τηλέφωνα, πιέζοντας εργαζόμενους να πάνε αύριο Τετάρτη για δουλειά!

Το συνδικάτο μας δεν θ αφήσει κανέναν να παίζει με την ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων για να βγει με κάθε θυσία η παραγωγή, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η κακοκαιρία. Κανένας εργαζόμενος να μην αναγκαστεί να διακινδυνεύσει την ασφάλεια του και να μην υποκύψει στις πιέσεις της εργοδοσίας.

Να πληρωθούν κανονικά τα μεροκάματα για τις 3 ημέρες, που οι συνάδελφοι δεν μπόρεσαν, να εργαστούν λόγω της ανύπαρκτης “κρατικής ετοιμότητας”. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο εργασίας, αφού τους ήταν κόστος να διασφαλίσουν τις ασφαλείς μετακινήσεις των εργαζομένων από και προς τις βιομηχανικές περιοχές, να βγάλουν άμεσα εγκυκλίους με διευκρινίσεις για την γενική αργία και την πληρωμή των μισθών.

Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες μη διστάζουν να έρθουν σ’επαφή με το Συνδικάτο στο τηλέφωνο 6944640245.

Οι εργαζόμενοι παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας ! Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11.30 το πρωί.

 Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας,  για να αντιμετωπίσουμε την αντεργατική επίθεση. Όλοι στη ΓΣ και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδικάτου μας την Κυριακή 30/1 στις 10:30 το πρωί στα γραφεία του.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.